Od NIS-a 27,14 dinara po akciji

Bez autora
Nov 26 2020

Naftna industrija Srbije (NIS) isplatiće sutra akcionarima dividendu koju je letos odobrila skupština akcionara, i to 27,14 dinara po akciji, saopštio je danas Centralni registar hartija od vrednosti.

Akcionarima će ove ove godine pripasti bruto iznos dividende od 27,14 dinara po akciji, što je oko 32 odsto slabije u odnosu na prošlogodišnju dividendu, dok je racio plaćanja zadržan na istom nivou kao i prethodnih godina od 25 odsto, pokaza je analiza brokerske kuće Momentum.

Kao dan dividende utvrđen je 20. jun.

Na Beogradskoj berzi akcija NIS trenutno vredi 576 dinara, što znači da "bruto dividendni prinos", odnosno dobit koju ostvaruju vlasnici akcije iznosi 4,7 odsto, kažu u Momentumu.

Upozoravaju i da je pitanje da li će akcionari sledeće godine uopšte dobiti bilo kakvu dividendu. Kompanija je u prvih devet meseci zabeležila neto gubitak od 8,3 milijarde dinara.

U vlasničkoj strukturi NIS građani i zaposleni koji su dobili besplatne akcije učestvuju sa nešto više od 10 odsto, većinski vlasnik Gaspromnjeft ima 56,1 odsto a država Srbija 29,9 odsto kapitala.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik