Od sutra radno vreme objekata u Srbiji najduže do 23 časa

Bez autora
Oct 07 2020

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević izjavila je da je na današnjoj sednici Kriznog štaba odlučeno da svi objekti u zemlji mogu da rade do 23 časa.

Kisić Tepavčević je, nakon sednice Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti COVID-19, rekla da ova odluka stupa na snagu sutra, objasnivši da je ograničavanje radnog vremena do 23 časa zapravo pooštravanje mera jer su pojedini objekti, koji imaju bašte, mogli da rade do jedan sat posle ponoći.

Ona je ukazala na to da će kontrola primene mera biti pojačana u čitavoj Srbiji, a posebno u onim delovima gde je registrovan najveći broj obolelih, upozorivši na to da će kontrola i sankcije biti strože nego u prethodnom periodu.

Tokom poslednjih nekoliko dana došlo je do povećanja broja laboratorijski potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, pri čemu je najveći broj obolelih u Beogradu, istakla je Kisić Tepavčević, ukazavši na to da smo, globalno, još uvek jedna od zemalja sa najnižom stopom učestalosti obolevanja, iako je vidljiv trend porasta.

Zamenica direktora Instituta je precizirala da je ove nedelje taj trend za 19 odsto veći nego u prethodnoj nedelji, ističući da je to alarmantna informacija, ukoliko se imaju u vidu druge zemlje koje su imale povoljnu epidemijsku situaciju, što se brzo promenilo.

Prema njenim rečima, sada je ključni momenat da svi pojedinačno damo sve od sebe, da se poštuju preventivne mere, kao što su nošenje maski, izbegavanje okupljanja i lična higijena.

Odgovarajući na pitanje da li će biti zatvaranja Beograda i ponovnog uvođenja vanrednog stanja, ona je istakla da Krizni štab nije ni razmatrao takvu mogućnost i da moramo da naučimo da živimo s virusom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik