Omogućen prenos nepokretnosti kod notara

Bez autora
Jun 28 2020

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije saopštilo je da je na sednici Vlade usvojena Uredba o uslovima izdavanja izvoda iz lista nepokretnosti i lista voda iz Geodetsko-katastarskog informacionog sistema, od strane javnih beležnika i geodetskih organizacija.

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović istakla je da je usvajanjem ove uredbe rešen veliki problem zbog kojeg su građani morali da lično odlaze na šalter Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) kako bi dobili list nepokrenosti.

Ona je objasnila da će se od sada kompletan posao prenosa nepokretnosti završavati kod notara, i naglasila da je cilj da sve usluge katastra budu maksimalno efikasne za građane i da nema gužvi na šalterima, što je značajno i za ukupan poslovni ambijent i rejting Srbije na Duing biznis listi.

Tekst ove uredbe usaglašen je ove nedelje na sastanku potpredsednice Vlade sa direktorom RGZ Borkom Draškovićem, i rukovodstvom Javnobeležničke komore, podseća se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik