Osiguravajuće kuće počele da izdaju polise turističkim agencijama

Bez autora
Oct 27 2020

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da su osiguravajuće kuće juče počele da izdaju polise osiguranja turističkim agencijama, čime se stvaraju uslovi za njihov dalji nesmetan rad.

Ljajić je u izjavi agenciji Tanjug istakao da je izdavanjem prvih polisa odblokirana procedura za izdavanje licenci turističkim agencijama, objasnivši da će osiguravajuće kuće, na osnovu bilansa poslovanja i procene rizika za svaku pojedinačnu agenciju, nastaviti ovaj proces.

On je, međutim, naglasio da je to sada stvar poslovnog odnosa između osiguravača i organizatora putovanja, podsetivši na to da je na snagu stupio novi Pravilnik o garancijama putovanja.

Prema njegovim rečima, ovaj pravilnik je otvorio mogućnost da ubuduće i bankarske garancije mogu biti alternativni način obezbeđivanja garancija putovanja, kao uslov za dobijanje licenci za turističke agencije.

Potpredsednik Vlade je ukazao na to da je agencijama omogućeno da biraju koji je način obezbeđivanja uslova za dobijanje licence za njih povoljniji, napomenuvši da će polise važiti godinu dana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik