Osnovano udruženje E-razvoj

Bez autora
Mar 30 2010

Udruženje E-razvoj, čije je sedište u Beogradu, osnovano je s ciljem da se podstakne razvoj inforamcionog društva. Za predsednika Upravnog odbora izabran je Slobodan Krstić iz "Jugoimport-SDPR-a", a za potpredsednika Slobodan Karanović iz Zavoda za informatiku i statistiku grada Beograda. Udruženje je dobrovoljna, nevladina i neprofitna organizacija, sa ciljem razvoja informacionog društva.Baviće se prikupljanjem i obradom predloga projekata, projektnim zadacima i distribuiranjem informacija o mogućim izvorima finansiranja projekata vezanih za informatično društvo, kao i inicijativom za osnivanjem novih privrednih društava.

Osnovano udruženje E-razvojUdruženje E-razvoj, čije je sedište u Beogradu, osnovano je s ciljem da se podstakne razvoj inforamcionog društva.

Za predsednika Upravnog odbora izabran je Slobodan Krstić iz "Jugoimport-SDPR-a", a za potpredsednika Slobodan Karanović iz Zavoda za informatiku i statistiku grada Beograda.

Udruženje je dobrovoljna, nevladina i neprofitna organizacija, sa ciljem razvoja informacionog društva. Baviće se prikupljanjem i obradom predloga projekata, projektnim zadacima i distribuiranjem informacija o mogućim izvorima finansiranja projekata vezanih za informatično društvo, kao i inicijativom za osnivanjem novih privrednih društava.

Takođe će se insistirati na partnerstvu privatnog i javnog sektora, istakla je na osnivačkoj skupštini predsedavajuća prof. Marijana Vidas Bubanja.

Predstavnik Agencije za privredne registre Branisalv Dobrosavljević okarakterisao je udružnje kao dobar primer samoorganizvanja IT sektora.

- Samo iz projekta CIP ICT- PSP Srbija bi do 2013. mogla da povuče 200 miliona evra za odgovarajuće projekte - istakao je Miloš Došen iz Privredne komore Beograda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik