Otvoren osmi konkurs za "EY Preduzetnika godine"

Bez autora
Oct 29 2019

Revizorsko – konsultantska kompanija EY je osmi put zaredom otvorila konkurs za program EY Preduzetnik godine™ koji će trajati do 20. novembra 2019. godine.Ceremonija proglašenja pobednika biće održana u februaru 2020. godine, a pobednik nacionalnog konkursa u Srbiji će i ovaj put, zajedno sa pobednicima iz zemalja širom sveta, konkurisati za priznanje EY Svetski preduzetnik godine™ i prisustvovati svečanoj ceremoniji u Monte Karlu u junu 2020. godine. Kao i prethodne godine, program je podržan od strane Ministarstva privrede Republike Srbije, Radio Televizije Srbije, magazina Biznis & Finansije i poslovnog portala eKapija.

Otvoren osmi konkurs za "EY Preduzetnika godine"Revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst & Young) je osmi put zaredom otvorila konkurs za program EY Preduzetnik godine™ koji će trajati do 20. novembra 2019. godine.

Ceremonija proglašenja pobednika biće održana u februaru 2020. godine, a pobednik nacionalnog konkursa u Srbiji će i ovaj put, zajedno sa pobednicima iz zemalja širom sveta, konkurisati za priznanje EY Svetski preduzetnik godine™ i prisustvovati svečanoj ceremoniji u Monte Karlu u junu 2020. godine.

Kao i prethodne godine, program je podržan od strane Ministarstva privrede Republike Srbije, Radio Televizije Srbije, magazina Biznis & Finansije i poslovnog portala eKapija.

Nagrada EY Preduzetnik godine organizuje se u više od 150 gradova i gotovo 60 zemalja širom sveta. Postoji više od 30 godina, a u Srbiji je prvi put ustanovljena 2012. godine.

Tokom prethodnih godina, u programu EY Preduzetnik godine TM u Republici Srbiji učestvovalo je 180 kompanija, koje su u protekloj godine zaposlile 18.000 ljudi, a ostvarile prihod od čak 156 milijardi dinara.

O pobedniku programa EY Preduzetnik godine 2019 odlučivaće nezavisni žiri, a njihova odluka zasnivaće se na ključnim faktorima uspeha kao što su preduzetnički duh, finansijski pokazatelji, strategijsko usmerenje, prisustvo na regionalnom ili međunarodnom tržištu, inovativnost i lični integritet.

Učešćem u programu EY Preduzetnik godine najbolji preduzetnici u Srbiji imaju priliku da povećaju mrežu poznanstava i izgrade veze kako sa lokalnim tako i sa globalnim liderima u preduzetništvu.

Na sajtu kompanije EY nalaze se sve informacije o prijavi i učešću u programu EY Preduzetnik godine kao i sam prijavni formular. Pored toga prijave su moguće i na online aplikaciji na kojoj je moguće i predložiti kandidata za ovo priznanje.

„Od osnivanja, program EY Preduzetnik godine pružio nam je šansu da iz bližeg ugla sagledamo načine na koje razmišljaju najbolji. Do danas, u programu je učestvovalo 180 uspešnih preduzetničkih kompanija. Iskustva i saznanja do kojih dolazimo iz godine u godinu, ostavljaju nas bez daha i ponosan sam što mogu da kažem da će kompanija EY u Srbiji osmu godinu zaredom promovisati uspehe preduzetnika“, izjavio je Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Podrška preduzetništvu jedan je od doprinosa kompanije EY stvaranju boljeg poslovnog okruženja što je ujedno i moto kompanije. Ovim programom, kompanija EY želi da doprinese afirmaciji najboljih srpskih preduzetnika i pruži im mogućnost da stanu rame uz rame sa najboljima iz celog sveta. Kao prva i jedina globalna nagrada ovog tipa, EY Preduzetnik godine dodeljuje se izuzetnim pojedincima koji grade i razvijaju uspešne, rastuće i dinamične kompanije.

Otvaranjem nove, osme po redu sezone programa EY Preduzetnik godine, kompanija EY je lansirala i četvrti po redu EY Preduzetnički barometar 2019, na konferenciji za medije u Privrednoj komori Srbije. EY Preduzetnički barometar je godišnje istraživanje koje ima za cilj da istraži i artikuliše na direktan način pitanja, očekivanja i potrebe domaćih preduzetnika na osnovu kvalitativne i kvantitativne analize domaćeg preduzetničkog ambijenta.

Kako je ovo četvrti put da je istraživanje sprovedeno među najuspešnijim domaćim preduzetnicima, studija nudi i uporednu analizu podataka koja otkriva i kakva je kontinuirana problematika poslovanja preduzetništva u Srbiji. Studija EY Preduzetnički barometar kao jedan od rezultata navodi i 3 ključne preporuke na sledećim poljima za Vladu Republike Srbije, korporacije, kao i same preduzetnike:

- Investiranje preduzetnika i inovacije

- Pristup pravim kadrovima

- Preduzetništvo kao karijerni pravac

Čak 90 odsto ispitanika istraživanja istaklo je nedostatak pravih kadrova kao značajan izazov za dalji rast i razvoj kompanije. Gotovo svi ispitanici, 99 odsto sprovodili su inovativne aktivnosti u okviru poslovanja kompanije.

Još jedna godina istraživanja EY Preduzetnički barometar pokazala je da čak 77 odsto preduzetnika iz sopstvenih sredstava finansira svoje poslovanje. Kao i prethodnih godina, velika većina preduzetnika, 86 odsto smatra da je potrebno snižavanje stope oporezivanja zarade. Veliki broj preduzetnika, čak 85 odsto ističe da su domaći preduzetnički uspesi nedovoljno medijski ispraćeni.

Više informacija o programu EY Preduzetnik godine™ možete dobiti na stranici kompanije EY.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik