Otvoren Sajam automobila u Beogradu, uvoznici pripremili primamljive ponude

Bez autora
Mar 20 2024

Sajam automobila, najveća regionalna manifestacija, ali i jedini sajam koji okuplja sve brendove automobilske industrije u Evropi i svetu, otvoren je u Beogradu.

Do 27. marta predstavlja se 280 izlagača iz sveta automobilizma, automobilskih delova i opreme i motocikala.

Moto manifestacije je "Strast koja pokreće“, a akcenat je na ekološkim i električnim vozilima. Sajam treba da pokaže publici šta mogu da očekuju ove i sledeće godine na tržištu.

"Fanovi su dugo očekivali trenutak otvaranja sajma koji će ugostiti 32  automobilska brenda, koji će predstaviti 38 premijera. Čak imamo i svetsku premijeru, a što se tiče sajma motocikala učešće je uzelo 30 brendova, koji će predstaviti čak 60 premijera“, rekao je Zoran Lupušić, direktor Sajma. 

Sajam poseti oko 130.000 ljubitelja dvotočkaša i četvorotočkaša. Ima i prodajni karakter, i uvoznici su pripremili primamljive ponude za finansiranje, a kod nekih nema kamate na otplatu.

Najskuplji modeli se prodaju za keš

Ipak, kažu prodavci, oni najskuplji modeli se prodaju za keš.

"Naši kupci su uglavnom flotni kupci, tako da posredstvo ide uz učešće lizing kuća. Što se tiče fizičkih lica, mislim da je podeljeno i da se ljudi uglavnom opredeljuju za lizing i kredit“, rekla je Aleksandra Đokić, pi-ar kompanije "Autočačak".

Već četiri decenije žiri Asocijacije automobilskih novinara bira automobil godine. U konkurenciji gotovo 50 modela, prvi put je pobedio kineski automobil – potpuno električni "em-dži 4".

"Pre svega, to je zbog odnosa kvaliteta i cene, za uložen novac dobijate maksimum sa "em-dži 4“, ističe Pavle Barta, član žirija.

Pored automobila na sajmu su i motocikli. Njihova prodaja raste iz godinu u godinu.

Po pravilu - na sajmu se ono najskuplje najbrže proda. Tako je i "majbah" našao kupca za četvrt miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik