Otvoren sajam turizma u Beogradu

Bez autora
Feb 24 2011

Državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Vlade Republike Srbije Goran Petković otvorio je danas na Beogradskom sajmu 33. Međunarodni sajam turizma, koji se održava zajedno sa sajmovima vina i suvenira.Resorno ministarstvo i Turistička organizacija Srbije na sajmu će predstaviti turističke aranžmane i zimske centre u Srbiji. Ministarstvo turizma Hrvatske je ovogodišnja zemlja-partner sajma, a partnerstvo na sajmu će približiti turizam i privredu Srbije i Hrvatske.

Otvoren sajam turizma u BeograduDržavni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Vlade Republike Srbije Goran Petković otvorio je danas na Beogradskom sajmu 33. Međunarodni sajam turizma, koji se održava zajedno sa sajmovima vina i suvenira.

Resorno ministarstvo i Turistička organizacija Srbije na sajmu će predstaviti turističke aranžmane i zimske centre u Srbiji.

Ministarstvo turizma Hrvatske je ovogodišnja zemlja-partner sajma, a partnerstvo na sajmu će približiti turizam i privredu Srbije i Hrvatske. Cilj je da se uspostavi nova vazdušna linija kako bi obala Hrvatske od Beograda bila udaljena približno 50 minuta leta, jer su Hrvatskoj značajni gosti iz Srbije. Saradnja je dvosmerna i ima sve više hrvatskih turista u Srbiji.

Kako je najavljeno, Evropska mreža preduzetništva u Srbiji u saradnji sa Beogradskim sajmom, će sutra, 25. februara, u okviru Međunarodnog sajma turizma, organizovati međunarodne poslovne susrete (matchmaking). Cilj susreta je povezivanje preduzeća i uspostavljanje poslovne saradnje u oblasti turizma i vinarstva.

U okviru poslovnih susreta, priliku za uspostavljanje poslovne saradnje imaće 156 preduzeća iz Nemačke, Velike Britanije, Poljske, Slovenije, Bugarske, Rumunije, Mađarske, Makedonije, Hrvatske i Srbije. Očekuje se da će biti održano više od 400 sastanaka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik