PDV na hotelske usluge ostaje osam posto

Bez autora
Dec 23 2010

Na inicijativu ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mladjana Dinkića stopa poreza na dodatu vrednost PDV na hotelske usluge neće se menjati i ostaće osam posto.Kako je danas saopšteno, razlika u budžetu koja će time nastati, biće nadoknađena na račun Ministarstva ekonomije, pa će hotelijeri moći da zadrže svoju cenovnu konkurentnost i dalje plaćaju privilegovanu poresku stopu. Na taj način srpski turizam će ostati uporediv sa turističkom ponudom okolnih i drugih evropskih zemalja, budući da svi hotelijeri uživaju te privilegovane poreske stope.

PDV na hotelske usluge ostaje osam postoNa inicijativu ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mladjana Dinkića stopa poreza na dodatu vrednost PDV na hotelske usluge neće se menjati i ostaće osam posto.

Kako je danas saopšteno, razlika u budžetu koja će time nastati, biće nadoknađena na račun Ministarstva ekonomije, pa će hotelijeri moći da zadrže svoju cenovnu konkurentnost i dalje plaćaju privilegovanu poresku stopu.
 
Na taj način srpski turizam će ostati uporediv sa turističkom ponudom okolnih i drugih evropskih zemalja, budući da svi hotelijeri uživaju te privilegovane poreske stope. Turizam je razvojna šansa Srbije, ali su potrebni odgovarajući uslovi i ova poreska stopa biti šansa da se turizam Srbije takmiči na evropskom tržištu.
 
Postignut je dogovor sa Ministarstvom finansija koje je prihvatilo predlog ministra Dinkića da se budžet Ministarstva ekonomije u 2011. godini smanji za oko 300 miliona dinara, koliko se očekivalo od povećanje PDV na te usluge. Već je pokrenuta procedura u Skupštini Srbije za podnošenje amandmana kako bi se ta izmena predložila parlamentu na usvajanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik