Počela isporuka šećera iz Republičkih robnih rezervi

Bez autora
Mar 02 2011

Ministar trgovine i usluga u Vladi Republike Srbije Slobodan Milosavljević saopštio je da je danas počela realizacija zaključka Vlade o isporuci 3.000 tona belog šećera mesečno iz Republičkih robnih rezervi svim zainteresovanim maloprodajnim objektima.U saopštenju se dodaje da su obezbeđene dovoljne količine te namirnice kako bi na tržište u narednih šest meseci bilo plasirano po 3.000 tona šećera mesečno po ceni od 98 dinara za kilogram. Do sada se javilo 40 zainteresovanih trgovaca sa više od 1.300 prodajnih mesta za prodaju više od 2.000 tona šećera.

Počela isporuka šećera iz Republičkih robnih rezerviMinistar trgovine i usluga u Vladi Republike Srbije Slobodan Milosavljević saopštio je da je danas počela realizacija zaključka Vlade o isporuci 3.000 tona belog šećera mesečno iz Republičkih robnih rezervi svim zainteresovanim maloprodajnim objektima.

U saopštenju se dodaje da su obezbeđene dovoljne količine te namirnice kako bi na tržište u narednih šest meseci bilo plasirano po 3.000 tona šećera mesečno po ceni od 98 dinara za kilogram.

Do sada se javilo 40 zainteresovanih trgovaca sa više od 1.300 prodajnih mesta za prodaju više od 2.000 tona šećera. Očekuje se da će do kraja nedelje biti završeno potpisivanje svih ugovora, a dinamika stizanja ove namirnice u maloprodajne objekte zavisiće od trgovaca. Trgovci će šećer plaćati 82,5 dinara po kilogramu, a u maloprodaji će se prodavati po 98 dinara, u šta je uračunata njihova marža od sedam posto, zavisni troškovi od tri posto i porez na dodatu vrednost od osam posto. Obaveza trgovaca je da otkupljeni šećer Republičkim robnim rezervama plate u roku od 30 dana.

Prošle godine ostvaren je rekord sa više od 490.000 tona proizvedenog šećera, kao i sa izvoznom kvotom za Evropsku uniju od 180.000 tona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik