Počela obuka zemljoradnika za organsku proizvodnju hrane

Bez autora
Feb 17 2011

U organizaciji Centra za organsku proizvodnju hrane u Valjevu, počela je sa radom međunarodna škola organske poljoprivrede. Cilj organizovanja škole je obuka poljoprivrednih proizvođača zainteresovanih za bavljenje organskom proizvodnjom.Na predavanjima, koja će trajati od marta do oktobra meseca ove godine, a koje će pohađati više od stotinu proizvođača i poljoprivrednih stručnjaka, polaznici će se upoznati sa načinom proizvodnje organske hrane, ali i menadžerstvom i marketingom.

Počela obuka zemljoradnika za organsku proizvodnju hraneU organizaciji Centra za organsku proizvodnju hrane u Valjevu, počela je sa radom međunarodna škola organske poljoprivrede.

Cilj organizovanja škole je obuka poljoprivrednih proizvođača zainteresovanih za bavljenje organskom proizvodnjom.

Na predavanjima, koja će trajati od marta do oktobra meseca ove godine, a koje će pohađati više od stotinu proizvođača i poljoprivrednih stručnjaka, polaznici će se upoznati sa načinom proizvodnje organske hrane, ali i menadžerstvom i marketingom.

Inače, za ovu školu vlada veliko interesovanje, kaže za Tanjug Andra Savčić, direktor Centra za organsku proizvodnju u Valjevu, i dodaje da je odlukom Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Srbije, Valjevo proglašeno za jedan od četiri centra u Srbiji za proizvodnju organske hrane, pre svega u voćarstvu.

Inače, u valjevskom kraju postoje dobri uslovi da se ova proizvodnja organizuje. Primera radi, samo na obodu veštačkog jezera Suborovni postoji mogućnost za organizovanje proizvodnje čak na 104.000 hektara.

Proizvođači, a i Centar za proizvodnju organske hrane u Valjevu, očekuju da će moći da iskoriste subvencije koje daje Ministarstvo poljoprivrede za organsku proizvodnju, za čiji plasman, i uz povoljne cene, za sada nema problema kako na domaćem, tako i inostranom tržištu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik