Počelo polaganje ispita za sertifikaciju službenika za javne nabavke

Bez autora
Dec 15 2010

Na Pravnom fakultetu u Beogradu danas je prvi put organizovano polaganje ispita za sertifikaciju službenika za javne nabavke. Ispit je danas polagalo 48 kandidata, a naredno polaganje zakazano je za 25. decembar 2010. godine.Sticanje kvalifikacija za službenika za javne nabavke pomoći će da se unapredi sistem javnih nabavki u Srbiji i smanji korupcija u toj oblasti. Postoji mogućnost da se postignu uštede u javnim nabavkama, čemu najviše može da doprinese profesionalizacija zaposlenih na tim poslovima.

Počelo polaganje ispita za sertifikaciju službenika za javne nabavkeNa Pravnom fakultetu u Beogradu danas je prvi put organizovano polaganje ispita za sertifikaciju službenika za javne nabavke.

Ispit je danas polagalo 48 kandidata, a naredno polaganje zakazano je za 25. decembar 2010. godine. Sticanje kvalifikacija za službenika za javne nabavke pomoći će da se unapredi sistem javnih nabavki u Srbiji i smanji korupcija u toj oblasti.

Postoji mogućnost da se postignu uštede u javnim nabavkama, čemu najviše može da doprinese profesionalizacija zaposlenih na tim poslovima. Takođe, postoji potreba da sertifikaciju dobije između tri i pet hiljada zaposlenih u preduzećima i ustanovama koje imaju zakonsku obavezu da sprovode postupke javnih nabavki robe i usluga.

Pripremljeni su i poslati na prevođenje odgovori na svih 26 pitanja iz Upitnika Evropske komisije koji se odnose na javne nabavke.

Vlada Srbije ulaže napore da se sistem javnih nabavki podigne na što viši nivo i korupcija smanji na najmanju moguću meru, a u pripremi su i strategija unapređenja sistema javnih nabavki i izmene Zakona o javnim nabavkama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik