Početak gradnje Žeželjevog mosta u toku godine

Bez autora
Mar 12 2012

Tokom ove godine trebalo bi da počne izgradnja Žeželjevog mosta na Dunavu, a početak radova kasni zbog problema koji su više formalne nego suštinske prirode. Ukupna vrednost novog Žeželjevog mosta, koji će biti građen na mestu istoimenog starog, porušenog 1999. godine, je 46 miliona evra. Most je na Koridoru i zbog toga ceo posao vode "Železnice Srbije" koje nisu uložile nijedan dinar u taj projekat.Grad Novi Sad ranije je obezbedio 35 miliona evra od Evropske unije za taj kapitalni projekat značajan za čitavu zemlju.

Početak gradnje Žeželjevog mosta u toku godineTokom ove godine trebalo bi da počne izgradnja Žeželjevog mosta na Dunavu, a početak radova kasni zbog problema koji su više formalne nego suštinske prirode, rekao je danas gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić.

Ukupna vrednost novog Žeželjevog mosta, koji će biti građen na mestu istoimenog starog, porušenog 1999. godine, je 46 miliona evra. Most je na Koridoru i zbog toga ceo posao vode "Železnice Srbije" koje nisu uložile nijedan dinar u taj projekat.

Kako je podsetio Igor Pavličić, grad Novi Sad ranije je obezbedio 35 miliona evra od Evropske unije za taj kapitalni projekat značajan za čitavu zemlju. U toku je izmena dela projekta koja se odnosi na rešavanje pitanja vodozaštitnog područja na sremskoj obali Dunava, a Pavličić naglašava da bi to uskoro trebalo da bude urađeno.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik