Počinje elektronsko plaćanje putarine

Bez autora
Mar 21 2010

Transportna preduzeća, ali i vlasnici drugih vozila, od sada neće morati da plaćaju putarinu na nekim naplatnim rampama gotovinski, već će to učiniti putem uređaja za elektronsko plaćanje putarine, popularnih TAG uređaja.TAG uređaji od skoro se distribuiraju i u poslovnoj jedinici Automoto saveza Srbije (AMSS) u Preljini kod Čačka, a interesovanje za ovim uređajima je veliko. Korisnik TAG-a može biti svako pravno ili fizičko lice, koje potpiše ugovor sa Javnim preduzećem Putevi Srbije i ovaj uređaj preuzme uz odgovarajuću nadoknadu.

Počinje elektronsko plaćanje putarineTransportna preduzeća, ali i vlasnici drugih vozila, od sada neće morati da plaćaju putarinu na nekim naplatnim rampama gotovinski, već će to učiniti putem uređaja za elektronsko plaćanje putarine, popularnih TAG uređaja.

"TAG uređaji od skoro se distribuiraju i u poslovnoj jedinici Automoto saveza Srbije (AMSS) u Preljini kod Čačka, a interesovanje za ovim uređajima je veliko", izjavio je FoNetu direktor poslovnice Predrag Kovačević.

On je objasnio da korisnik TAG-a može biti svako pravno ili fizičko lice, koje potpiše ugovor sa Javnim preduzećem Putevi Srbije i ovaj uređaj preuzme uz odgovarajuću nadoknadu.

"Ovakav bezgotovinski način plaćanja putarine na autoputevima Srbije, obezbeđuje naplatu putarine bez
zaustavljanja na posebno obeleženim stazama za naplatu, naplata je jednostavnija, kraće je vreme transakcije, a omogućen je popust od osam do 15 odsto."

Poslovna jedinica AMSS u Preljini, osim Beograda i Niša jedino je mesto, gde vozači mogu obezbediti svoj uređaj za elektronsko plaćanje putarine.

Radnik firme "Stef trans" iz Čačka Radivoje Simović rekao je da će pomoću ovog uređaja preduzeće uštedeti par hiljada evra na godišnjem nivou.

"Prednost je i ta što će u trenutku turističke sezone na naplatnim rampama, biti skraćeno vreme zadržavanja onima koji imaju ovaj uređaj, što će se sasvim sigurno povoljno odraziti na posao", izjavio je Simović.

Oni koje se odluče da preko poslovnice u Preljini kupe TAG, u roku od 24 sata dobiće uređaj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik