Počinje raditi 300 nezaposlenih

Bez autora
Aug 04 2014

Naredne sedmice 300 nezaposlenih s evidencije Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo počinje raditi. Osim na uređivanju okoline, bit će angažirani u socijalnoj zaštiti te u turizmu, kulturi i sajamskim aktivnostima.Za Program javnih radova izdvojeno je 451.000 KM. Nezaposlene osobe radit će dva mjeseca, a dobivat će po 600 KM mjesečno, kazao je Jusuf Borovac, savjetnik direktora Službe. Učestvuju 22 firme i udruženja.

Počinje raditi 300 nezaposlenihNaredne sedmice 300 nezaposlenih s evidencije Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo počinje raditi. Osim na uređivanju okoline, bit će angažirani u socijalnoj zaštiti te u turizmu, kulturi i sajamskim aktivnostima.

Izdvojeno 451.000 KM

- Za Program javnih radova izdvojeno je 451.000 KM. Nezaposlene osobe radit će dva mjeseca, a dobivat će po 600 KM mjesečno - kazao je Jusuf Borovac, savjetnik direktora Službe.

Učestvuju 22 firme i udruženja. Tako će preduzeća "Rad" i "Park" angažirati po 70 nezaposlenih, "Sarajevošume" 48, Zaštićena prirodna područja KS 20, a Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize KS 15 te ZOI '84, "Sarajevoputevi", "Vodovod i kanalizacija" i Udruženje Obala Art centar po 10.

Fond memorijala dobit će osam radnika, TMP i CK Novo Sarajevo po pet, CK Centar i Ilijaš po tri, a GRAS, CK Trnovo, Gerontološki centar, MESS, Udruženje Jazz Fest po dva, dok će Udruženje za razvoj akademskih sloboda u BiH,  Filozofsko duštvo "Theoria" i "Irget" angažirati po jednog sezonca.

Bob staza

Direktor zaštićenih područja Osman Delić kaže da će sezonski radnici čistiti vodozaštitnu zonu, posebno rijeku Večericu i ostale pritoke, te prostor oko Rimskog mosta.

- Poseban akcent bit će uređenje šetnica i bob staze na Trebeviću te vodotoka na Skakavcu i Bijambarama, koji nisu u redovnom programu - kazao je Delić.

Uklanjanje divljih deponija

Direktor "Rada" Selim Babić pojašnjava da će uglavnom uklanjati divlje deponije te čistiti javne površine koje nisu u programu redovnog održavanja. Radit će i svakodnevne poslove kako bi nadoknadili nedostatak radnika koji su na godišnjim odmorima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik