Počinje uređenje dva putna prelaza kod Stepojevca

Bez autora
Dec 12 2013

"Železnice Srbije" u petak, 13. decembra, započinju modernizaciju još dva putna prelaza na teritoriji opštine Lazarevac – u Stepojevcu i u mestu Sumeđ, a u okviru sveobuhvatnog programa modernizacije železničke infrastrukture na teritoriji Grada Beograda.Modernizacija prvog putnog prelaza započeće u petak u osam ujutru i trajaće neprekidno do subote, 14. decembra u 17 časova. Radovi na modernizaciji drugog putnog prelaza u Stepojevcu izvodiće se 16. i 17. decembra, od 8.00 do 17.00 časova, a izvođač je JKP "Beograd put".

Počinje uređenje dva putna prelaza kod Stepojevca"Železnice Srbije" u petak, 13. decembra, započinju modernizaciju još dva putna prelaza na teritoriji opštine Lazarevac – u Stepojevcu i u mestu Sumeđ, a u okviru sveobuhvatnog programa modernizacije železničke infrastrukture na teritoriji Grada Beograda.

Modernizacija prvog putnog prelaza započeće u petak u osam ujutru i trajaće neprekidno do subote, 14. decembra u 17 časova. Radovi na modernizaciji drugog putnog prelaza u Stepojevcu izvodiće se 16. i 17. decembra, od 8.00 do 17.00 časova, a izvođač je JKP "Beograd put".

Tokom radova, saobraćaj na ovim prelazima biće obustavljen i odvijaće se alternativnim pravcima na osnovu odgovarajuće postavljene signalizacije koju reguliše opštinska uprava Lazarevca.

Uređenje ova dva putna prelaza obuhvata sanaciju kolovozne konstrukcije drumske saobraćajnice, mašinsko regulisanje koloseka, kao i radovi na izradi kolovozne konstrukcije, a vrednost posla iznosi oko 500 hiljada dinara.

Na teritoriji opštine Lazarevac, od postojećih deset putnih prelaza, "Železnice Srbije" urediće i modernizovati ukupno tri. Juče je završeno uređenje putnog prelaza u mestu Veliki Crljeni, između Stepojevca i Lazarevca, koji prelazi preko četiri koloseka, od kojih su tri industrijska (dva su koloseci "Kolubare", jedan je kolosek "TENT-a"), a jedan kolosek pruge Beograd – Bar. Ukupna investicija ovog projekta je oko milion dinara.

Prema rečima generalnog direktora "Železnica Srbije" Dragoljuba Simonovića koji je u utorak, 10. decembra, obišao ove putne prelaze, tokom modernizacije železnice u Srbiji biće rekonstruisan veći broj putnih prelaza, tako da će samo prilikom remonta pruge Mala Krsna – Velika Plana biti uređeno čak 19, a između Sopota Kosmajskog i Kovačevca 9 putnih prelaza. Oba ova projekta trebalo bi da počnu već naredne godine i biće finansirani iz ruskog kredita. Pored toga, "Železnice Srbije" će u narednom periodu urediti i modernizovati putne prelaze još i u Zemunu, Batajnici, Rakovici, Resniku i Sremčici.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik