Počinju radovi na Koridoru 10 od Bujanovca do Vranja

Bez autora
Dec 13 2010

Državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Vlade Republike Srbije Vesna Arsić najavila je danas da će uskoro početi izgradnja autoputa od Bujanovca do Vranja na deonici Koridora 10 Srpska Kuća – Donji Neradovac, u dužini od osam kilometara.Ova deonica autoputa trebalo bi da bude gotova do polovine 2012. godine, a avans od 4,5 miliona evra za izvođača radova, grčku kompaniju “Aktor”, već je obezbeđen. Za dva meseca biće raspisan tender za deonicu od Levosoja do Srpske Kuće, koja će takođe biti finansirana iz Helenik plana.

Počinju radovi na Koridoru 10 od Bujanovca do VranjaDržavni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Vlade Republike Srbije Vesna Arsić najavila je danas da će uskoro početi izgradnja autoputa od Bujanovca do Vranja na deonici Koridora 10 Srpska Kuća – Donji Neradovac, u dužini od osam kilometara.

Ova deonica autoputa trebalo bi da bude gotova do polovine 2012. godine, a avans od 4,5 miliona evra za izvođača radova, grčku kompaniju “Aktor”, već je obezbeđen.

Za dva meseca biće raspisan tender za deonicu od Levosoja do Srpske Kuće, koja će takođe biti finansirana iz Helenik plana.

Ukupne investicije Grčke u Srbiju od 2001. do 2009. bile su 30 milijardi dolara. Grčke kompanije najviše su investirale u sektore bankarstva, energetike, telekomunikacija, prehrambene industrije i građevinarstva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik