Pomoć kompaniji „Toza Marković“ u unapređenju proizvodnje

Bez autora
Dec 06 2023

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Slobodan Cvetković obišao je danas kompaniju „Toza Marković“ d.o.o. u Kikindi, najvećeg i najstarijeg proizvođača građevinskog materijala od pečene gline u Srbiji, koja je, nakon višegodišnje krize, uspela da otplati stari dug od približno pet miliona evra.

Cvetković je istakao da je kvalitetan menadžment zaslužan i za pozicioniranje brenda na tržištu, ali i za to što je povratio poverenje starih kupaca širom sveta.

Ministar je ukazao na to da je intencija firme, koja je istovremeno i najveća ciglarska kompanija u jugoistočnoj Evropi, da nastavi sa unapređenjem proizvodnog procesa, da proširi svoje kapacitete, jer tržište sve više zahteva dodatne količine robe.

Ministarstvo privrede testira tržište kako bi pronašlo ozbiljne, referentne interesente za privatizaciju kompanije „Toza Marković“, poručio je ministar.

On je najavio da će Ministarstvo privrede pomoći ovom preduzeću da osavremeni proizvodnju i da se tokom privatizacije postigne što bolja cena.

Direktor kompanije „Toza Marković“ d.o.o. Branislav Bandić rekao je da je prioritet kompanije da sledeće godine poveća proizvodne kapacitete, s obzirom na to da zahtevi tržišta premašuju njihove proizvodne mogućnosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik