Pomoć opštinama za poslovne zone

Bez autora
Sep 29 2013

Ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Igor Mirović izjavio je da je neophodno utvrditi tačan broj poslovnih zona i stepen njihove infrastrukturne opremljenosti, kako bi se definisala potrebna pomoć određenim opštinama.Već se sprovodi anketa među opštinama koja će dati odgovore na pitanja koliko tačno poslovnih zona u Srbiji ima, kako su raspoređene, koliko su opremljene i koliko su kapaciteti popunjeni. Na osnovu toga definisaće se pomoć opštinama prilikom izgradnje novih zona i učestovaće se u izgradnji dodatne infrastrukture u već postojećim.

Pomoć opštinama za poslovne zoneMinistar regionalnog razvoja i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Igor Mirović izjavio je da je neophodno utvrditi tačan broj poslovnih zona i stepen njihove infrastrukturne opremljenosti, kako bi se definisala potrebna pomoć određenim opštinama.

Mirović je u intervjuu dnevnom listu “Politika” rekao da se već sprovodi anketa među opštinama koja će dati odgovore na pitanja koliko tačno poslovnih zona u Srbiji ima, kako su raspoređene, koliko su opremljene i koliko su kapaciteti popunjeni.

Na osnovu toga definisaće se pomoć opštinama prilikom izgradnje novih zona i učestovaće se u izgradnji dodatne infrastrukture u već postojećim, rekao je Mirović.

On je naveo da je ideja da Ministarstvo i lokalne samouprave zajedno finansiraju ovakve projekte, i dodaje da se ova oblast mora dodatno pravno i strateški urediti, jer će u budućnosti biti dostupna sredstva iz pretpristupnih fondova Evropske unije.

Cilj je da stvorimo dobar ambijent za privlačenje investicija i da uloženi novac konačno da rezultat i efekat, zaključio je Mirović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik