Pomoć u isplati minimalca može se koristiti za mart, april i maj

Bez autora
Apr 07 2020

Privredna komora Srbije objavila je kada može da se koristi direktna pomoć za mikro, mala i srednja preduzeća u iznosu tri minimalne plate i za velike 50 odsto od minimalca.

Iz PKS su naveli da se na sastanku implementacionog tima zaključilo da se pomoć može koristiti za mart, april i maj ili za preduzeća koja su uplatila već mart važi za april, maj i jun (nema refundacije).

PKS je na svom profilu na Linkedin-u saopštila da uskoro izlazi i informator sa svim detaljnim uputstvima, prenosi eKapija.

Članovi Koordinacionog tima su, kako se navodi na sajtu Vlade, na sastanku razmatrali otvorena pitanja kada je reč o sprovođenju Programa ekonomskih mera, kako bi odgovarajući pravni okvir mogao da bude usvojen do kraja ove nedelje, u petak.

Odmah nakon usvajanja počeće i implementacija ekonomskih mera.

Naredni sastanak je zakazan za sredu, 8. april, kada će predstavnici svih nadležnih institucija, koji su i članovi tima, doneti neophodne odluke kada je reč o preciziranju tog plana.

Program ekonomskih mera će sadržati mere poreske politike, direktnu pomoć privatnom sektoru, mere za očuvanje likvidnosti i direktnu pomoć svim punoletnim građanima, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik