Ponovno moguće slati i primati pošiljke iz Kine i drugih zemalja

Bez autora
May 17 2020

Normalizacija epidemiološke situacije prouzročene koronavirusom donijela je porast pošiljki iz Kine i drugih zemalja u Bosnu i Hercegovinu, a čija isporuka je bila privremeno obustavljena zbog suzbijanja pandemije.

Svi poštanski operatari u našoj zemlji u proteklom razdoblju obavljali su poštansku djelatnost u posebnim uvjetima kako bi zaštitili zdravlje svojih zaposlenika i korisnika.

Iz Hrvatske pošte Mostar podsjećaju kako je neznatan rizik prijenosa koronavirusa preko pošiljki koje putuju nekoliko dana i izložene su raznim uvjetima.

Do sada nije zabilježen nijedan slučaj prijenosa virusa preko poštanskih pošiljki.

Nakon što su zrakoplovne tvrtke obustavile sve letove, time je došlo i do obustave poštanskog prometa s Kinom, piše Klix.ba.

"Pošta Kine već ranije je preko Svjetske poštanske unije obavijestila poštanske administracije da će, iz mjera predostrožnosti, dezinficirati sve pošiljke koje su porijeklom ili su bile u tranzitu preko centara u Wuhanu. Prijam pošiljki za Kinu u poštanskim uredima HP Mostar bio je privremeno obustavljen, ali sada je ponovno moguće predati pošiljke za Kinu. Načine otpreme pošiljki iz Kine prema drugim državama, pa tako i BiH, određuje Pošta Kine", kazali su iz HP Mostar te dodali kako je osjetan porast pristiglih pošiljki iz Kine.

Iz Pošta Srpske govore kako se može predvidjeti kada će doći do potpune normalizacije međunarodnog poštanskog prometa.

Ovaj bh. poštanski operater svakodnevno prima pošiljke iz Kine, Amerike, Njemačke, Nizozemske i drugih dijelova svijeta, ali u značajno manjim količinama.

Riječ je većinom o pošiljkama koje su predmet internet trgovine. "Pošiljke koje su korisnici poručili, doći će sa zakašnjenjem, pri čemu su operateri porijekla pošiljaka odgovorni za njihov transport do BiH", kazali su iz Pošta Srpske.

Na pitanje hoće li pošiljke prolaziti neke posebne kontrole, poštanski operateri odgovaraju kako još čekaju nove preporuke Svjetske poštanske unije.

BH Pošta obavijestila je korisnike kako je ponovno uspostavila međunarodni poštanski promet s Austrijom, Belgijom, Danskom, Francuskom, Nizozemskom, Italijom, Norveškom, Švedskom, Švicarskom, Njemačkom i Velikom Britanijom.

"Na šalterima BH Pošte, za ove zemlje, vršit će se prijem pismonosnih, a za neke od njih i paketskih pošiljki", izvijestili su iz BH Pošte.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik