Porast zaposlenih osoba sa invaliditetom

Bez autora
Aug 11 2011

Ako je suditi prema rezultatima poslednjih istraživanja, Zakon o zapošljavanju osoba sa invaliditetom daje sve zapaženije rezultate. U poslednjih godinu dana, naime, u Srbiji je zaposleno 5.000 osoba sa invaliditetom. U Kragujevcu koji je sedište jedne od firme koja prevashodno angažuje invalide (Zastava Inpro) u minulih godinu dana posao je dobilo oko 500 invalidnih lica.Više od 80 odsto poslodavaca zadovoljno je radom angažovanih osoba sa invaliditetom, a 90 posto te kategorije radnika uspešno se uklopilo u proces rada.

Porast zaposlenih osoba sa invaliditetomAko je suditi prema rezultatima poslednjih istraživanja, Zakon o zapošljavanju osoba sa invaliditetom daje sve zapaženije rezultate.

U poslednjih godinu dana, naime, u Srbiji je zaposleno 5.000 osoba sa invaliditetom. U Kragujevcu koji je sedište jedne od firme koja prevashodno angažuje invalide (Zastava Inpro) u minulih godinu dana posao je dobilo oko 500 invalidnih lica.

Istraživanje Centra za samostalni život o primeni Zakona o zapošljavanju invalida pokazalo je da je više od 80 odsto poslodavaca zadovoljno radom angažovanih osoba sa invaliditetom, a da se 90 posto te kategorije radnika uspešno uklopilo u proces rada.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik