Poreska uprava prihodovala od oduzetih stvari 7,5 miliona dinara

Bez autora
Nov 25 2019

Od prodaje pokretnih stvari oduzetih u postupcima poreske policije, u 2019. godini Poreska uprava Srbije prihodovala je skoro 7.5 miliona dinara. Od ove sume, 2.5 miliona dinara dolazi od prodaje nafte i naftnih derivata.Prodata je roba koja je oduzeta od 42 poreska obveznika, od čega se 25 rešenja odnosilo na garderobu, obuću, prehrambene proizvode, motorna vozila, nameštaj, tehničku robu i razne alate. Najveća cena zabeležena je prodajom 880 komada zaplenjenih delova garderobe, obuće i parfema oduzetih od poreskog obveznika sa teritorije Kruševca kada je prihodovan iznos od 1,3 miliona dinara.

Poreska uprava prihodovala od oduzetih stvari 7,5 miliona dinaraOd prodaje pokretnih stvari oduzetih u postupcima poreske policije, u 2019. godini Poreska uprava Srbije prihodovala je skoro 7.5 miliona dinara.

Od ove sume, 2.5 miliona dinara dolazi od prodaje nafte i naftnih derivata, navodi se u informaciji koju je dobio Tanjug.

Prodata je roba koja je oduzeta od 42 poreska obveznika, od čega se 25 rešenja odnosilo na garderobu, obuću, prehrambene proizvode, motorna vozila, nameštaj, tehničku robu i razne alate.

Najveća cena zabeležena je prodajom 880 komada zaplenjenih delova garderobe, obuće i parfema oduzetih od poreskog obveznika sa teritorije Kruševca kada je prihodovan iznos od 1,3 miliona dinara.

 Prodato je i 6.906 kilograma tečnog naftnog gasa po ceni u rasponu od 36 do 50 dinara za kilogram, kao i 15.566 litara dizel goriva, motornih benzina i gasnog ulja, navodi se u informaciji Poreske uprave. Oni dodaju i da je ta roba oduzeta kroz 17 rešenja.

Poreska uprava napominje da se na prodajnu vrednost dodaje iznos akcize za naftu i naftne derivate, i na takvu osnovicu se obračunava porez na dodatu vrednost od 20 odsto.

"Zbog obračuna akcize, tečni naftni gas prodaje se po kilogramu dok se drugi derivati nafte obračunavaju po litru, a cene nafte i naftnih derivata formira ovlašćena komisija", kažu iz Poreske uprave.

Oduzete pokretne stvari prodaju se putem javnih licitacija a prethodno se skladište u magacinima Poreske uprave u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, dok je deo robe pre prodaje bio na čuvanju kod poreskih obveznika.

Prodajnu vrednost oduzete robe utvrđuje Komisija za procenu vrednosti, a postupci prodaje se realizuju u skladu sa Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik