Posao na javnim radovima

Bez autora
Sep 24 2013

Naredna četiri meseca 25 građana novobečejske opštine biće angažovano na javnim radovima. Iz opštinske kase izdvojeno je dva miliona dinara, dok je dva miliona dinara dobijeno iz pokrajinskog budžeta, a programi javnih radova obaviće se u više preduzeća, institucija i organizacija civilnog društva.Omogućeni su javni radovi kako bi se zaposlili sugrađane makar privremeno. Uporedo s tim odvojeno je 1,5 miliona dinara koji će se udružiti sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, koja ove godine nije imala sredstva, tako da će se taj iznos rasporediti za nova radna mesta i za samozapošljavanje.

Posao na javnim radovimaNaredna četiri meseca 25 građana novobečejske opštine biće angažovano na javnim radovima.

Iz opštinske kase izdvojeno je dva miliona dinara, dok je dva miliona dinara dobijeno iz pokrajinskog budžeta, a programi javnih radova obaviće se u više preduzeća, institucija i organizacija civilnog društva.

- Omogućili smo javne radove kako bismo zaposlili naše sugrađane makar privremeno. Uporedo s tim odvojili smo 1,5 miliona dinara koje bismo udružili sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, koja ove godine nije imala sredstva, tako da ćemo taj iznos rasporediti za nova radna mesta i za samozapošljavanje. Ovo je akcija koju ćemo i naredne godine nastaviti. Da li su to nova radna mesta, samozapošljavanje, javni radovi ili pripravnici videćemo šta je najbolje – objasnio je prilikom potpisivanja sporazuma Saša Šućurović, predsednik opštine Novi Bečej.

Radoslav Šećerov, zamenik predsednika Saveta mesne zajednice Novi Bečej, rekao je da će uz pomoć radnika uposlenih putem projekta Javnih radova lakše uspeti da pripreme Novi Bečej za predstojeći zimski period.

- Mesna zajednica Novi Bečej je putem ovog ugovora dobila tri radnika. Oni će nam pomoći, uz naše stalne radnike, da pomognemo koliko možemo našim meštanima. Popravićemo infrastrukturu, staze, ćuprije, pomagati u košenju trave – objašnjava Radoslav Šećerov.

Preko javnih radova Mesna zajednica Bočar angažovala je tri radnika, KJP „Kompred“ Novo Miloševo pet radnika, Centar za socijalni rad Opštine Novi Bečej takođe pet, Javna ustanova „Sportsko rekreativni centar Jedinstvo“ Novi Bečej isto pet, MZ Kumane dva radnika, Udruženje za negovanje tradicije Novi Bečej dva i MZ Novi Bečej tri radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik