Poziv na saradnju građevinskim firmama

Bez autora
Jun 17 2014

Predsjedavajući Grupe prijateljstva kuvajtske Skupštine Saud Neshmi Al Houraiji rekao je u razgovoru sa predstavnicima parlamenta BiH da Kuvajt ima velike projekte u kojima treba učestvovati u BiH, te pozvao građevinske firme da se uključe u izgradnju 100.000 kuća za kuvajtske porodice, što je posao vrijedan 35 milijardi KM.Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Božo Ljubić zahvalio je za podršku Kuvajta BiH, kao i brzu pomoć nakon nedavnih poplava, te naglasio da u BiH, s obzirom na prirodni potencijal, postoje ogromne mogućnosti za kuvajtske invensticije.

Poziv na saradnju građevinskim firmamaPredsjedavajući Grupe prijateljstva kuvajtske Skupštine Saud Neshmi Al Houraiji rekao je u razgovoru sa predstavnicima parlamenta BiH da Kuvajt ima velike projekte u kojima treba učestvovati u BiH, te pozvao građevinske firme da se uključe u izgradnju 100.000 kuća za kuvajtske porodice, što je posao vrijedan 35 milijardi KM.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Božo Ljubić zahvalio je za podršku Kuvajta BiH, kao i brzu pomoć nakon nedavnih poplava, te naglasio da u BiH, s obzirom na prirodni potencijal, postoje ogromne mogućnosti za kuvajtske invensticije.

Prema njegovim riječima, BiH je po hidropotencijalu osma u Evropi, a iskorišteno je svega 30 odsto tog resursa što u ovoj oblasti pruža velike prilike za ulaganja.

Ljubić je naglasio da BiH posjeduje i iskustvo u industriji, te kao jedan od najvažnijih faktora naveo ljudski potencijal, odnosno vrijedne i školovane ljude, saopšteno je iz parlamenta BiH.

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Halid Genjac naglasio je da turizam predstavlja velike mogućnosti za jačanje veza dvije zemlje i da se ta saradnja treba nastaviti i u budućnosti, čime će dosadašnji broj turista iz Kuvajta, njih 35.000 koji su posjetili BiH, biti još veći.

Genjac je izrazio zadovoljstvo što su ekonomija i ulaganja u energetiku i infrastrukturu sad u fokusu odnosa BiH i Kuvajta.

Tokom susreta dvije delegacije razgovarano je i o pitanju rješavanja prava vlasništva državljana Kuvajta u BiH, o saradnji parlamenata, te u oblasti obrazovanja i razmjene studenata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik