Privrednicima dozvoljen uvoz maski za zaposlene

Bez autora
Mar 24 2020

Vlada Republike Srbije saopštila je danas da je, s obzirom na veliki broj upita, kako privrednika i Privredne komore Srbije, tako i građana, odlučila da pojasni odluku u vezi sa uvozom maski i zaštitne opreme, donetu prošle nedelje.

Privrednim društvima je dozvoljena kupovina maski i zaštitne opreme sa stranih tržišta, bez obzira na delatnost.

Sve kompanije sa teritorije Republike Srbije mogu da uvoze maske i zaštitnu opremu isključivo za sopstvene potrebe – potrebe zaštite zdravlja svojih zaposlenih. Ovo je dopušteno uz jasno ograničenje da nije dozvoljena distribucija, prodaja trećim licima, niti bilo kakva trgovina tim maskama i zaštitnom opremom.

Ova odluka je doneta zbog situacije u kojoj se Srbija nalazi i borbe protiv širenja zarazne bolesti izazvane virusom COVID-19.

Kako Vlada Republike Srbije neprekidno prati razvoj događaja i trudi se da u najvećoj mogućoj meri zaštiti zdravlje svojih građana, dozvola kupovine maski kompanijama doprinosi dodatnoj zaštiti radnika koji nisu u mogućnosti da u ovom periodu rade od kuće.

Vlada će nastaviti da prati i osluškuje potrebe građana i privrede u vreme trajanja vanrednog stanja i trudiće se da u datim okolnostima, a shodno mogućnostima, svima obezbedi nesmetano funkcionisanje i, što je najvažnije, zaštiti zdravlje svih svojih građana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik