Probna vožnja preko mosta na Beški

Bez autora
Aug 07 2011

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić i predstavnici medija prvi su danas vozilima prešli preko novoizgrađenog mosta kod Beške, koji će biti potpuno završen i otvoren za saobraćaj 1. oktobra. Završni radovi planirani su za drugu polovinu septembra, do kada će se obaviti postavljanje izolacije i ograda, i asfaltiranje.Svih 2.205 metara mosta biće spremno za saobraćaj 1. oktobra, do kada će biti urađen i test opterećenja koje će izvesti saobraćajni institut CIP. Novi i stari most kod Beške su dva najveća mosta na Dunavu.

Probna vožnja preko mosta na BeškiPreko novog mosta kod Beške na Koridoru 10, prešla su prva vozila u kojima su bile novinarske ekipe i ministar Milutin Mrkonjić. Most će 1. oktobra biti potpuno otvoren za saobraćaj.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić i predstavnici medija prvi su danas vozilima prešli preko novoizgrađenog mosta kod Beške, koji će biti potpuno završen i otvoren za saobraćaj 1. oktobra.

Tehnički direktor izvođača radova austrijske "Alpine" Zoran Kostić rekao je da su završni radovi planirani za drugu polovinu septembra, do kada će se obaviti postavljanje izolacije i ograda, i asfaltiranje.

"Svih 2.205 metara mosta biće spremno za saobraćaj 1. oktobra, do kada će biti urađen i test opterećenja koje će izvesti saobraćajni institut CIP", rekao je Kostić.

Novi i stari most kod Beške su dva najveća mosta na Dunavu. U "Putevima Srbije" kažu da ugovorena vrednost radova za izgradnju mosta iznosi 33 miliona evra, ali da će zbog dodatnih radova, izgradnja koštati 40 miliona evra.

Ministar Mrkonjić kaže da se u Srbiji trenutno puno gradi i čestitao građevinarima za kvalitetno izgrađen novi most kod Beške.

Direktor "Koridora Srbije" Mihailo Mišić je podsetio da će ceo autoput od Horgoša do Novog Sada biti otvoren do 5. septembra i izjavio da će u narednih mesec i po dana početi radovi na izgradnji autoputa na Koridoru 10 od Crvene reke do Čitlika, kod Bele Palanke i od Grabovnice kod Leskovca do Grdelice, kao i od Donjeg Meradovca do Vladičinog Hana.

Novi most kod Beške na putnom Koridoru 10 najduži je most koji se trenutno gradi u Evropi. Tender za izgradnju mosta je raspisan 2004. godine, a radovi su počeli 2008. pored starog mosta, koji je građen između 1971. i 1975. godine, po planovima inženjera Branka Žeželja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik