Projekat metroa privodi se kraju

Bez autora
Feb 21 2012

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas kaže da se rad na izradi studije za projekat beogradskog metroa privodi kraju i da bi gradska skupština o tom dokumentu mogla da se izjasni u aprilu. Završena je osnovna studija. Sada se ona polako privodi kraju. Treba da je usvoje francuska i naša strana kroz Skupštinu grada.Đilas će se o terminu sednice, odnosno njenom eventualnom odlaganju za period posle izbora, dogovoriti s predsednikom gradskog parlamenta Aleksandrom Antićem, kako bi se predupredile optužbe za predizborno korišćenje projekta beogradskog metroa.

Projekat metroa privodi se krajuRad na izradi studije za beogradski metro uskoro će biti završen, rekao je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas. Gradska skupština bi o tom dokumentu mogla da se izjasni u aprilu, kaže Đilas.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas kaže da se rad na izradi studije za projekat beogradskog metroa privodi kraju i da bi gradska skupština o tom dokumentu mogla da se izjasni u aprilu.

"Završena je osnovna studija. Sada se ona polako privodi kraju. Treba da je usvoje francuska i naša strana kroz Skupštinu grada", rekao je Đilas.

Đilas je rekao da će se o terminu sednice, odnosno njenom eventualnom odlaganju za period posle izbora, dogovoriti s predsednikom gradskog parlamenta Aleksandrom Antićem, kako bi se predupredile optužbe za predizborno korišćenje projekta beogradskog metroa.

Gradonačelnik je objasnio da se na osnovu studije radi idejni projekat, za čiji završetak će biti potrebno četiri do pet meseci, a što će biti priprema za tender.

"Posle toga, ako obezbedimo sredstva, možemo da raspišemo tender za izvođača radova već negde u prvoj polovini sledeće godine", rekao je Đilas i podsetio da je francuska strana dala donaciju od 3,7 miliona evra, a da je obaveza Beograda da dve godine sa njom pregovara o kupovini elektroopreme i vozova.

Ukoliko njihova cena bude najniža za Beograd, od nje će oprema i biti nabavljena, a ukoliko ne bude, onda će se i za to ići u tendersku proceduru.

Đilas je rekao da u nacrtu studije ima izmena u odnosu na prvobitno planirana rešenja i da je Trg Republike mesto gde će se ukrštati dve linije i da će druga linija ići od Petlovog brda do Mirijeva.

Prva linija će ići od Novog Beograda do kraja Bulevara kralja Aleksandra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik