Promet u hotelijerstvu i ugostiteljstvu veći za 7,9 odsto

Bez autora
Nov 29 2022

Ukupan sezonski prilagođeni promet u hotelijerstvu i ugostiteljstvu u Federaciji BiH /FBiH/ u trećem tromjesečju bilježi rast od 7,9 odsto u odnosu na prethodno tromjesečje, a ostalih uslužnih djelatnosti za devet odsto.

Promet u smještaju u trećem kvartalu manji je za 1,4 odsto u odnosu na drugi kvartal, dok je ukupan promet u pripremi i usluživanju hrane i pića veći za 17,3 odsto, objavio je Federalni zavod za statistiku.

Kalendarski prilagođeni ukupan promet u hotelijerstvu i ugostiteljstvu u trećem tromjesečju bilježi rast od 27,4 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

U trećem kvartalu u odnosu na isti period lani, promet u smještaju veći je za 35,6 odsto, a u pripremi i usluživanju pića za 18,8 odsto.

Ukupan sezonski prilagođeni promet ostalih uslužnih djelatnosti u FBiH u trećem kvartalu rastao je za devet odsto u odnosu na drugi kvartal, dok je najveći rast desezoniranog prometa od 10,6 odsto zabilježen u stručnim, naučnim i tehničkim djelatnostima.

Kalendarski prilagođeni ukupan promet ostalih uslužnih djelatnosti u trećem tromjesečju bilježi rast od 21,2 odsto u odnosu na isti period 2021. godine, a najveći rast od 27,3 odsto zabilježen je u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima.

U ukupnom prometu ostalih uslužnih djelatnosti najveće učešće od 57,1 odsto ostvareno je u informacijama i komunikacijama, slijede stručne, naučne i tehničke djelatnosti od 26,4 odsto, dok je učešće svih ostalih djelatnosti 16,5 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik