Prve količine šećera iz Robnih rezervi u prodaji

Bez autora
Aug 04 2011

Prve količine šećera iz robnih rezervi koji će se prodavati po ceni od 103 dinara, dobili su danas u Beogradu veliki trgovinski lanci koji su potpisali ugovor o isporuci šećera sa Direkcijom za robne rezerve, dok će sutra i tokom narednih dana biti isporučen i trgovinama u drugim gradovima Srbije.Šećer od 103 dinara po kilogramu sutra će se naći u prodajnim objektima u Arilju, Bujanovcu, Čačku, Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Kopaniku, Nišu, Novom Pazaru kao i u još dvadesetak gradova u Srbiji, dodaje se u saopštenju.

Prve količine šećera iz Robnih rezervi u prodajiPrve količine šećera iz robnih rezervi koji će se prodavati po ceni od 103 dinara, dobili su danas u Beogradu veliki trgovinski lanci koji su potpisali ugovor o isporuci šećera sa Direkcijom za robne rezerve, dok će sutra i tokom narednih dana biti isporučen i trgovinama u drugim gradovima Srbije, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.

Šećer od 103 dinara po kilogramu sutra će se naći u prodajnim objektima u Arilju, Bujanovcu, Čačku, Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Kopaniku, Nišu, Novom Pazaru kao i u još dvadesetak gradova u Srbiji, dodaje se u saopštenju.

Radi stabilizacije tržišta, Vlada Republike Srbije je dana 28. jula 2011. godine odobrila Direkciji za robne rezerve plasman na tržište 6.000 tona šećera u naredna dva meseca, po 3.000 tona mesečno. Razlog za intervenciju iz robnih rezervi je nestabilnost cena šećera koje su u protekle dve sedmice menjane više puta.

Direkcija za robne rezerve šećer će prodavati nosiocima snabdevanja koji nemaju finansijska dugovanja, nisu u sporu po bilo kom osnovu sa Republičkom direkcijom za robne rezerve i koji su likvidni, po ceni od 87,50 dinara po kilogramu sa rokom plaćanja do 30 dana od dana preuzimanja.

Snabdevači su u obavezi da kupljeni šećer iz Robnih rezervi prodaju u svojim prodajnim objektima po jedinstvenoj maloprodajnoj ceni do 103 dinara po kilogramu. U cenu je uključena trgovinska marža, zavisni troškovi i porez na dodatu vrednost (PDV) od osam posto, a prodavci su dužni da vidno obeleže da šećer potiče iz republičkih robnih rezervi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik