Pušten u rad novi putni prelaz "Kijevo"

Bez autora
Mar 14 2012

"Železnice Srbije" pustile su danas u rad modernizovan i savremeno opremljen putni prelaz "Kijevo" na deonici pruge Rakovica - Resnik. Ukupna vrednost projekta iznosi 26 miliona dinara, a putni prelaz je modernizovan zahvaljujući robnoj donaciji Češke razvojne agencije.Ugradnjom novih elektronskih signalno-sigurnosnih uređaja sa polubranicima, svetlosnim i zvučnim signalima na ovom prelazu povećan je nivo osiguranja železničkog i drumskog saobraćaja.

Pušten u rad novi putni prelaz "Kijevo""Železnice Srbije" pustile su danas u rad modernizovan i savremeno opremljen putni prelaz "Kijevo" na deonici pruge Rakovica - Resnik.

Ukupna vrednost projekta iznosi 26 miliona dinara, a putni prelaz je modernizovan zahvaljujući robnoj donaciji Češke razvojne agencije.

Ugradnjom novih elektronskih signalno-sigurnosnih uređaja sa polubranicima, svetlosnim i zvučnim signalima na ovom prelazu povećan je nivo osiguranja železničkog i drumskog saobraćaja. "Kijevo" je deveti od deset putnih prelaza na kome je ugrađena automatska oprema za podizanje nivoa osiguranja.

U prethodne dve godine, zahvaljujući robnoj donaciji Češke razvojne agencije, srpske železnice osigurale su osam putnih prelaza najsavremenijom opremom. To su putni prelazi "Atenica" na pruzi Kraljevo - Čačak - Zablaće, "Pavlovac" i "Čapljinac" između Niša i Ristovca, "Stražara 44" nedaleko od Subotice, tri prelaza na teritoriji opštine Šabac i jedan u požarevačkom naselju "Meminac".

Česi su obezbedili savremenu opremu vrednu ukupno milion evra za osiguranje deset putnih prelaza u Srbiji, a toliko izdvaja i "Železnice Srbije" za dokumentaciju, građevinske radove i postavljanje opreme. Iz ove donacije planirano je da uskoro savremenom opremom bude obezbeđen i deseti putni prelaz, i to u beogradskom naselju Zemun Polje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik