Raspisan konkurs za imenovanje prvih 100 javnih beležnika

Bez autora
Jun 08 2014

Ministarstvo pravde Vlade Republike Srbije raspisalo je prvi javni konkurs za imenovanje prvih 100 javnih beležnika za područja osnovnih sudova u Republici Srbiji.U saopštenju se navodi da se konkurs za imenovanje prvih 100 javnih beležnika raspisuje za područje Prvog, Drugog i Trećeg osnovnog suda u Beogradu, kao i za još 34 osnovna suda u Srbiji. Javni beležnici počeće sa radom 1. septembra ove godine, a uspostavljanje javnobeležničkog sistema doprineće podizanju nivoa pravne sigurnosti i efikasnosti pravosudnog sistema u Srbiji.

Raspisan konkurs za imenovanje prvih 100 javnih beležnikaMinistarstvo pravde Vlade Republike Srbije raspisalo je prvi javni konkurs za imenovanje prvih 100 javnih beležnika za područja osnovnih sudova u Republici Srbiji.

U saopštenju se navodi da se konkurs za imenovanje prvih 100 javnih beležnika raspisuje za područje Prvog, Drugog i Trećeg osnovnog suda u Beogradu, kao i za još 34 osnovna suda u Srbiji.

Javni beležnici počeće sa radom 1. septembra ove godine, a uspostavljanje javnobeležničkog sistema doprineće podizanju nivoa pravne sigurnosti i efikasnosti pravosudnog sistema u Srbiji.

Prema konkursu, uslovi koje budući javni beležnik mora da ispuni, između ostalih, su i diploma pravnog fakulteta u Republici Srbiji, položen pravosudni i javnobeležnički ispit, kao i najmanje pet godina radnog iskustva u pravnoj struci nakon položenog pravosudnog ispita.

Dodatne informacije o konkursu, kao i o uslovima prijavljivanja, nalaze se na sajtu Ministarstva pravde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik