RB Kolubara: Ugalj po proizvođačkoj ceni za fizička lica

Bez autora
Aug 17 2013

U RB "Kolubara" pored proizvodnje lignita za termokapacitete EPS-a obezbeđuje se sušeni i sirovi ugalj za široku potrošnju i industriju. Godišnje se tržištu Srbije isporučuje više od 800.000 tona uglja za ogrev. Pojedinačne količine koje mogu kupovati fizička lica, u RB "Kolubara", u toku jedne kalendarske godine, su tri tone sušenog uglja ili sedam tona sirovog uglja.Svaki punoletni član jednog domaćinstva može kupiti navedene količine (npr. tri člana porodice mogu kupiti po tri tone sušenog ili po sedam tona sirovog uglja). Na osnovu procene stručnjaka za domaćinstvo koje koristi kotao za zagrevanje kuće od 150m2, na godišnjem nivou, potrebno je od šest do osam tona sušenog uglja...

RB Kolubara: Ugalj po proizvođačkoj ceni za fizička licaU RB "Kolubara" pored proizvodnje lignita za termokapacitete EPS-a obezbeđuje se sušeni i sirovi ugalj za široku potrošnju i industriju. Godišnje se tržištu Srbije isporučuje više od 800.000 tona uglja za ogrev.

Pojedinačne količine koje mogu kupovati fizička lica, u RB "Kolubara", u toku jedne kalendarske godine, su tri tone sušenog uglja ili sedam tona sirovog uglja. Svaki punoletni član jednog domaćinstva može kupiti navedene količine (npr. tri člana porodice mogu kupiti po tri tone sušenog ili po sedam tona sirovog uglja).

Na osnovu procene stručnjaka za domaćinstvo koje koristi kotao za zagrevanje kuće od 150m2, na godišnjem nivou, potrebno je od šest do osam tona sušenog uglja.

Ukoliko više članova jedne porodice želi kupljene količine da utovari u jedan kamion, potrebno je da se prilikom kupovine, pisanom molbom obrate Službi prodaje RB "Kolubara" i kao dokaz da su članovi istog domaćinstva prilože fotokopije ličnih karata, kako bi dobili saglasnost za takvu vrstu utovara. Do sada, nijedan zahtev ove prirode iz komercijalnog sektora RB "Kolubara" nije odbijen.

Na primer, ukoliko dva ili više članova porodice zajedno kupuju ugalj, mogu gautovariti u jedan kamion, naravno ako količina ne prelazi nosivost vozila. Kamioni tovare od 2-20 tona uglja. Ovim se omogućava da potrošači nemaju veće troškove prilikom transporta uglja.

Zbog izuzetne potražnje kolubarskog uglja za ogrev početkom maja počelo je da radi novo utovarno mesto - tzv. grabuljar u Velikim Crljenima. Prema zvaničnim podacima Službe za proizvodnju juče je tokom dana utovarena 1.101 tona uglja za široku potrošnju, što je najveća dnevna proizvodnja od početka rada grabuljara.

Zbog potreba tržišta ovo utovarno mesto radi u tri smene, tako da nema zastoja u otpremi. Svi uslovi za redovnu isporuku su obezbeđeni, kako ocenjuju u Komercijalnom sektoru RB "Kolubara".

 RB "Kolubara", kao društveno i socijalno odgovorna kompanija, misli na najugroženije slojeve stanovništva i nije ukinula maloprodaju, iako odavno proizvodne kompanije, koje imaju značajno niži nivo proizvodnje, svoje proizvode prodaju isključivo kroz kanal velikoprodaje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik