Registrovane 62 turističke agencije koje su dobile polisu osiguranja

Bez autora
Nov 17 2020

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić izjavila je danas da je novim pravilnikom od 14. novembra rešen problem sa polisama osiguranja i da su do sada registrovane 62 turističke agencije koje su dobile taj dokument.

Matić je na otvaranju konferencije "Zima 2020/2021: Kako se destinacije u regionu spremaju za sezonu" istakla da su uvedene dve kategorije licenci sa nižim limitom garancije putovanja.

Ona je istakla da su izdvojene i subvencije, te će turističke agencije moći da refundiraju deo sredstava koji su izdvojile za polise osiguranja.

Susrećemo se sa novom situacijom koja je izazvala najveću ekonomsku krizu sa aspekta privrede, pri čemu je turizam naročito pogođen, ukazala je ministarka i dodala da Srbija nije mogla da izbegne katastrofalne posledice i da se procenjuje da je šteta u toj oblasti približno milijardu evra.

Prema njenim rečima, ono što je država uradila na samom početku pandemije jeste donošenje paketa od četiri seta ekonomskih mera.

Osim toga, kako je ukazala, data je posebna pomoć sektoru hotelijerstva, kao i turističkim agencijama koje su dobile pomoć u vidu povoljnih kredita za likvidnost i obrtna sredstva iz Fonda za razvoj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik