Sajam investicionog potencijala juga Srbije 25. aprila

Bez autora
Apr 09 2013

Predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za Bujanovac, Preševo i Medveđu Zoran Stanković najavio je danas da će Prvi sajam investicionog potencijala opština Preševo, Bujanovac i Medveđa biti održan u Privrednoj komori Srbije (PKS) 25. aprila.Sajam organizuju Koordinaciono telo i PKS, uz podršku Ambasade SAD u Srbiji, a cilj manifestacije je da se investitorima predstavi privredni potencijal tog regiona koji je u teškoj ekonomskoj situaciji, s najvećom stopom nezaposlenosti u Srbiji.

Sajam investicionog potencijala juga Srbije 25. aprilaPredsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za Bujanovac, Preševo i Medveđu Zoran Stanković najavio je danas da će Prvi sajam investicionog potencijala opština Preševo, Bujanovac i Medveđa biti održan u Privrednoj komori Srbije (PKS) 25. aprila.

Stanković je naveo da sajam organizuju Koordinaciono telo i PKS, uz podršku Ambasade SAD u Srbiji, a cilj manifestacije je da se investitorima predstavi privredni potencijal tog regiona koji je u teškoj ekonomskoj situaciji, s najvećom stopom nezaposlenosti u Srbiji.

Cilj je da se za ove tri opštine obezbede investiciona ulaganja, veći broj zaposlenih i da se građanima obezbedi bolji život, istakao je on.

Predsednik Koordinacionog tela saopštio je da će na sajmu predstavnici opština Preševo, Bujanovac i Medveđa predstaviti ekonomske mogućnosti tih opština, uz učešće i izlagača i privrednih subjekata u restrukturiranju i stečaju. Biće održan i okrugli sto o državnoj pomoći malim i srednjim preduzećima.

Stanković je naveo da je Koordinaciono telo prošle godine dodelilo bespovratna sredstva za razvoj i otvaranje novih radnih mesta malim i srednjim preduzećima, i izrazio očekivanje da bi iznos tih sredstava do kraja maja mogao da bude povećan na približno 60 miliona dinara.

Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi istakao je da je Vlada Srbije aktivna i da čini sve što može za taj region, uz napomenu da je njeno prisustvo vidljivo i dobrodošlo.

Bujanovac, Preševo i Međveđa imaju dobar potencijal koji mogu da pokažu domaćim i stranim investitorima, naveo je Kirbi i naglasio da SAD podržavaju ekonomski razvoj Srbije u celosti, a posebno juga.

On je istakao da taj region ima veliki neiskorišćen ekonomski potencijal, kao i potencijal u mladim i obrazovnim ljudima.

Potpredsednik Privredne komore Srbije Vidosava Džagić navela je da će na sajmu učestvovati 22 kompanije i tri lokalne samouprave, i napomenula da se očekuje da će manifestaciju posetiti ekonomski predstavnici ambasada u Srbiji, predstavnici stranih i domaćih kompanija, investitora i privrednih asocijacija.

Ona je istakla da je sajam dugo pripreman i da je cilj da postane tradicionalna manifestacija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik