Šećer iz rezervi od srede

Bez autora
Feb 27 2011

Početkom nedelje počinje isporuka šećera iz Robnih rezervi, po ceni od 98 dinara za kilogram. Jeftiniji šećer je domaćeg porekla i biće vidno obeležen.Po odluci Vlade Srbije o intervenciji šećerom iz robnih rezervi krenuti ugovaranja od ponedeljka, a prve isporuke u sredu. Ministarstvo trgovine je napravilo prve spiskove zainteresovanih trgovaca za šećer iz Robnih rezervi.

Šećer iz rezervi od sredePrve isporuke šećera iz Robnih rezervi počeće od srede. Biće potrebno nedelju dana da šećer stigne do svih potrošača u Srbiji, rekao za RTS direktor Republičke direkcije za robne rezerve Goran Tasić.

Početkom nedelje počinje isporuka šećera iz Robnih rezervi, po ceni od 98 dinara za kilogram. Jeftiniji šećer je domaćeg porekla i biće vidno obeležen.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, direktor Republičke direkcije za robne rezerve Goran Tasić rekao je da je po odluci Vlade Srbije o intervenciji šećerom iz robnih rezervi krenuti ugovaranja od ponedeljka, a prve isporuke u sredu.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo trgovine je napravilo prve spiskove zainteresovanih trgovaca za šećer iz Robnih rezervi.

Tasić je apelovao na građane da budu strpljivi jer nije lako sve to brzo uraditi, jer je veliki broj trgovaca i maloprodajnih objekata zainteresovano.

"Imamo oko 40 trgovinskih lanaca sa više stotina maloprodajnih objekata i trebaće nedelju dana da šećer stigne u svaki grad u Srbiji", naveo je Tasić.

Direktor Republičke direkcije je istakao da će svi zainteresovani šećer kupovati iz Robnih rezervi po jedinstvenoj ceni od 82,50 dinara, sa obavezom da u maloprodaji košta 98 dinara.

Srbija ima dovoljno šećera u rezervama, rekao je Tasić i dodao da je to razlog što se kreće u intervenciju.

Tasić se složio sa konstatacijom da i pored dobre sezone, šećera, ipak, nema na rafovima i to objasnio time što je cena u okruženju, u zemljama CEFTE viša nego u Srbiji, pa ga proizvođači izvoze.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik