Seminari o Javnim nabavkama, Radnim i penzijskim odnosima, Naplati potraživanja putem sudskih postupaka i Mjenici

Bez autora
May 27 2014

Sljedeće sedmice TAZ, regionalna organizacija za edukaciju, naučna istraživanja i unapređenje rada pravosudnih, ekonomskih, finansijskih, prosvjetnih i upravnih organa, u Sarajevu, u hotelu Hollywood, organizuje četiri jednodnevna specijalistička seminara. Interaktivnim pristupom učesnicima Seminara će biti omogućeno da dobiju odgovore na konkretna pitanja i rješenja za aktuelne probleme sa kojima se susreću u praksi.Seminar Radni i penzijski odnosi će se održati u ponedeljak, 2. juna sa početkom u 11 sati, a obrađivaće teme kao što su Zasnivanje radnog odnosa, Zaključivanje i primjena Ugovora o radu, Prestanak radnog odnosa, Rješavanje radnih sporova, itd. Predavači na seminaru će biti dr Mehmed Hadžić, sa Pravnog fakulteta, Sonja Toholj, šef Sektora za sprovođenje prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja Kantona Sarajevo i Muhamed Pašukanović, glavni inspektor rada iz Federalne Uprave za inspekcijske poslove.

Seminari o Javnim nabavkama, Radnim i penzijskim odnosima, Naplati potraživanja putem sudskih postupaka i MjeniciSljedeće sedmice TAZ, regionalna organizacija za edukaciju, naučna istraživanja i unapređenje rada pravosudnih, ekonomskih, finansijskih, prosvjetnih i upravnih organa, u Sarajevu, u hotelu Hollywood, organizuje četiri jednodnevna specijalistička seminara. 

Interaktivnim pristupom učesnicima Seminara će biti omogućeno da dobiju odgovore na konkretna pitanja i rješenja za aktuelne probleme sa kojima se susreću u praksi.

Seminar Radni i penzijski odnosi će se održati u ponedeljak, 2. juna sa početkom u 11 sati, a obrađivaće teme kao što su Zasnivanje radnog odnosa, Zaključivanje i primjena Ugovora o radu, Prestanak radnog odnosa, Rješavanje radnih sporova, itd. Predavači na seminaru će biti dr Mehmed Hadžić, sa Pravnog fakulteta, Sonja Toholj, šef Sektora za sprovođenje prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja Kantona Sarajevo i Muhamed Pašukanović, glavni inspektor rada iz Federalne Uprave za inspekcijske poslove.

Seminar Mjenica – postupak prinudne naplate će se održati u utorak, 3. juna. Predavač na seminaru će biti sudija Darko Stamenić koji će govoriti o Mjenici kao instrumentu obezbeđenja naplate potraživanja i kao instrumentu platnog prometa, Vrstama i postupku rada sa mnjenicom, Aktuelnoj sudskoj praksi, itd.

Seminar o Javnim nabavkama će biti organizovan u srijedu, 4. juna. Na seminaru će se govoriti o Aktuelnostima u praktičnom sprovođenju postupaka javnih nabavki, Pravnoj zaštiti kao i o Novom Zakonu o Javnim nabavkama. Predavači na seminaru će biti Hajrudin Buza, certifikovani predavač za javne nabavke, kao i profesor Ostoja Kremenović iz Ureda za razmatranje žalbi.

Seminar Naplata potraživanja putem sudskih postupaka će se ordržati 5. juna. O temama kao što su Naplata potraživanja putem izvršnog, likvidacionog i stečajnog postupka govoriće predsjednica Općinskog suda, sudija Janja Jovanovič i stečajni sudija Hakija Zajmović.

Više informacija o TAZ Organizaciji, uslovima za učešće kao i o seminarima koji će se održati u narednom periodu možete pronaći na www.taz.rs.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik