Skraćenje roka za registraciju udruženja sa 30 na 5 dana

Bez autora
Apr 21 2013

Agencija za privredne registre (APR) saopštila je da građani koji se nakon prvomajskog i uskršnjeg praznika obrate ovoj agenciji radi registracije udruženja ili založnog prava, ukoliko predaju ispravnu dokumentaciju, mogu očekivati rešenje o registraciji u roku od pet dana, a ne 30, koliko je do sada trajao ovaj postupak.Ova i druge novine će stupiti na snagu 1. maja 2013. godine kada će početi primena odredbi Zakona o postupku registracije u APR koje se odnose na Registar udruženja i Registar založnih prava.

Skraćenje roka za registraciju udruženja sa 30 na 5 danaAgencija za privredne registre (APR) saopštila je da građani koji se nakon prvomajskog i uskršnjeg praznika obrate ovoj agenciji radi registracije udruženja ili založnog prava, ukoliko predaju ispravnu dokumentaciju, mogu očekivati rešenje o registraciji u roku od pet dana, a ne 30, koliko je do sada trajao ovaj postupak.

U saopštenju se navodi da će ova i druge novine stupiti na snagu 1. maja 2013. godine kada će početi primena odredbi Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre koje se odnose na Registar udruženja i Registar založnih prava.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik