Stiže još 28 "švajcaraca"

Bez autora
Mar 13 2014

Vozni park GSP "Beograd" će u narednom periodu biti bogatiji za još 28 tramvaja, popularnih "švajcaraca", koji će stići kao donacija iz ove zemlje. Takođe, biće nabavljeno i deset kombi-vozila koja će biti prilagođena osobama u invalidskim kolicima, najavio je vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća Dragomir Spasić.Prvi čoveg najvećeg gradskog prevoznika uverava da se tramvaji dobro i redovno održavaju tokom noći i da su ispravni, ali i da se pokazalo da "španci" imaju dosta nedostataka.

Stiže još 28 "švajcaraca"Vozni park GSP "Beograd" će u narednom periodu biti bogatiji za još 28 tramvaja, popularnih "švajcaraca", koji će stići kao donacija iz ove zemlje. Takođe, biće nabavljeno i deset kombi-vozila koja će biti prilagođena osobama u invalidskim kolicima, najavio je vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća Dragomir Spasić.

Prvi čoveg najvećeg gradskog prevoznika uverava da se tramvaji dobro i redovno održavaju tokom noći i da su ispravni, ali i da se pokazalo da "španci" imaju dosta nedostataka.

- Španski tramvaji su još u garanciji, ali i njima ove godine počinje da ističe rok, jer su dolazili sukcesivno - tvrdi Spasić.

- Pratimo njihov rad, a imamo i stručnu komisiju Agencije za investicije koja je i kupila tramvaje i prenela GSP pravo na korišćenje. Ovoj instituciji smo već uputili reklamaciju zbog nedostataka, a nadležni u njoj će da se obrate španskom proizvođaču da obezbedi rezervne delove koji su prilično istrošeni.

Govoreći o finansijskoj situaciji u preduzeću, Spasić je potvrdio da dug GSP prelazi četiri milijarde, i objasnio da u njega ulazi 1,9 milijardi obaveza prema državi, jer 2010. nisu plaćeni porezi i doprinosi radnicima. Zatim, 1,7 milijardi dinara duga prema bankama, kao i dugovi prema starim dobavljačima, isplate radnika za nagrade, socijalna davanja...

Veliki problemi zbog kredita

GSP je uz garancije Grada krajem 2012. uzeo kredit od 70 miliona evra. U ovoj godini počinje isplata kamata, što je dodatno opterećenje za firmu. Ukoliko ovo preduzeće, prema sporazumu sa EBRD, ne može da plati ratu kredita, subvencije koje Grad daje će morati da odu za ovu svrhu.

Na tehnički pregled i u GSP

Kako bi povećali prihode, Centar za tehnički pregled u GSP uskoro će moći da koriste i građani. Centar je savremen i na jednom mestu može da se završi kompletan tehnički pregled. Cene će biti povoljnije za radnike GSP i ostale u komunalnim preduzećima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik