Stvoreni uslovi za jednokratnu pomoć i povećanje penzija

Bez autora
Sep 09 2019

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da su penzioneri dali direktan doprinos stabilnosti nacionalne ekonomije u prethodnom periodu, zbog čega se u ovom periodu traže načini za poboljšanje njihovog materijalnog položaja.U saopštenju se navodi da su rezultati finansijske konsolidacije povoljni, čime su stvoreni uslovi za isplatu jednokratne pomoći i povećanje penzija. U skladu sa tim, ministar Zoran Đorđević razgovarao je sa predstavnicima Saveza penzionera Srbije, najbrojnije penzionerske asocijacije, o poboljšanju materijalnog položaja i društvenog standarda penzionera, za šta se, svake godine, preko Fonda PIO, izdvajaju značajna sredstva.

Stvoreni uslovi za jednokratnu pomoć i povećanje penzijaMinistarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da su penzioneri dali direktan doprinos stabilnosti nacionalne ekonomije u prethodnom periodu, zbog čega se u ovom periodu traže načini za poboljšanje njihovog materijalnog položaja.

U saopštenju se navodi da su rezultati finansijske konsolidacije povoljni, čime su stvoreni uslovi za isplatu jednokratne pomoći i povećanje penzija.

U skladu sa tim, ministar Zoran Đorđević razgovarao je sa predstavnicima Saveza penzionera Srbije, najbrojnije penzionerske asocijacije, o poboljšanju materijalnog položaja i društvenog standarda penzionera, za šta se, svake godine, preko Fonda PIO, izdvajaju značajna sredstva.

Zahvaljujući poboljšanju svih pokazatelja domaće ekonomije i većem broju zaposlenih, uvećavaju se i izvorni prihodi Fonda, čime se omogućuje da se svake godine izdvoji više sredstava za društveni standard penzionera, naveo je Đorđević.

Prema njegovim rečima, za tu namenu je u ovoj godini izdvojeno 464,4 miliona dinara, pri čemu će Vlada i u narednom periodu nastaviti da deli svoje uspehe ne samo sa penzionerima, već i sa svim građanima.

Sastanku su prisustvovali predsednik Saveza penzionera Srbije Andreja Savić, predsednik Saveza penzionera Vojvodine Milan Nenadić i predsednik Gradske organizacije penzionera Beograda Vasilije Belobrković.

Takođe, u razgovoru su učestvovali i direktorka Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Dragana Kalinović i pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Milošević, ističe se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik