Svinjsko meso i mlečni proizvodi iz Srbije u Kini krajem godine

Bez autora
Jun 17 2019

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović i zamenik ministra Generalne uprave carina NR Kine Žang Jiven potpisali su ugovore koji će omogućiti izvoz svinjskog mesa i mlečnih proizvoda na kinesko tržište, kao i Memorandum o saradnji na uvozu i izvozu prehrambenih proizvoda i bezbednosti hrane.Nedimović je objasnio da je preostalo potpisivanje sporazuma o fitosanitarnoj zaštiti, da se očekuje da prve kineske inspekcije dođu kod nas već narednih meseci i da će se naši proizvodi na tržištu Kine naći do kraja godine. On je izrazio očekivanje da će se to desiti do sajma poljoprivrede u Šangaju, koji se održava u novembru.

Svinjsko meso i mlečni proizvodi iz Srbije u Kini krajem godineMinistar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović i zamenik ministra Generalne uprave carina NR Kine Žang Jiven potpisali su danas ugovore koji će omogućiti izvoz svinjskog mesa i mlečnih proizvoda na kinesko tržište, kao i Memorandum o saradnji na uvozu i izvozu prehrambenih proizvoda i bezbednosti hrane.

Nedimović je objasnio da je preostalo potpisivanje sporazuma o fitosanitarnoj zaštiti, da se očekuje da prve kineske inspekcije dođu kod nas već narednih meseci i da će se naši proizvodi na tržištu Kine naći do kraja godine.

On je izrazio očekivanje da će se to desiti do sajma poljoprivrede u Šangaju, koji se održava u novembru.

Potpisivanje ovih dokumenata je strateška stvar za Srbiju u oblasti poljoprivrede zbog otvaranja kineskog tržišta za svinjsko meso i mlečne proizvode, rekao je Nedimović, dodavši da je otvaranje kineskog tržišta bila želja domaćih proizvođača.

Ministar je istakao da je sledeći korak da obavesti kineske kolege o tome koje su naše kompanije zainteresovane za izvoz.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik