Tabaković: Nove banke dolaze u Srbiju

Bez autora
Jan 20 2014

Bankarski sektor u Srbiji je stabilan i nema bojazni da će se ponoviti slične situacije sa državnim bankama koje smo imali u prošlosti, izjavila je guverner NBS Jorgovanka Tabaković najavljujući i dolazak nekih novih banaka na srpsko tržište.I ove godine će u fokusu NBS biti kontrola banaka, koja nijednog trenutka ne sme da ima „inkvizitorski karakter“, već mora da bude vrlo ozbiljna, ali sa pristupom preventivnog delovanja i pomaganja bankama da se bave svojim tradicionalnim poslom kreditiranja privrede i građana, istakla je Tabakovićeva.

Tabaković: Nove banke dolaze u SrbijuBankarski sektor u Srbiji je stabilan i nema bojazni da će se ponoviti slične situacije sa državnim bankama koje smo imali u prošlosti, izjavila je guverner NBS Jorgovanka Tabaković najavljujući i dolazak nekih novih banaka na srpsko tržište.

- I ove godine će u fokusu NBS biti kontrola banaka, koja nijednog trenutka ne sme da ima „inkvizitorski karakter“, već mora da bude vrlo ozbiljna, ali sa pristupom preventivnog delovanja i pomaganja bankama da se bave svojim tradicionalnim poslom kreditiranja privrede i građana - istakla je Tabakovićeva u intervjuu Tanjugu.

Tabakovićeva je napomenula i da se očekuje dolazak banke iz Ujedinjenih Arapskih Emirata na srpsko tržište, „a u toku je i postupak oko ulaska jedne strane banke u vlasništvo Čačanske banke“.

- Takođe, mislim da se može očekivati i dolazak novih strateških investitora koji će se opredeliti za ulaganje u naš bankarski sektor - rekla je ona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik