Telekomu potrebni strateški partner i nove investicije

Bez autora
Feb 22 2011

Vlada je za ovaj trenutak odredila prilično visoku cenu za prodaju većinskog dela kompanije Telekom Srbija, a tender će, ukoliko ona ne bude postignuta, biti proglašen neuspešnim.Vlada Srbije ne želi da proda većinski deo kompanije Telekom Srbija po svaku cenu, a za prodaju 51 posto akcija te kompanije određena je minimalna cena od 1,4 milijarde evra. Rok za slanje obavezujućih ponuda je 21. mart...

Kompaniji “Telekom Srbija” potrebni strateški partner i nove investicijeVlada je za ovaj trenutak odredila prilično visoku cenu za prodaju većinskog dela kompanije Telekom Srbija, a tender će, ukoliko ona ne bude postignuta, biti proglašen neuspešnim.

Vlada Srbije ne želi da proda većinski deo kompanije Telekom Srbija po svaku cenu, a za prodaju 51 posto akcija te kompanije određena je minimalna cena od 1,4 milijarde evra. Rok za slanje obavezujućih ponuda je 21. mart. 

Sredstva od prodaje Telekoma Srbija neće moći da se iskoriste za potrošnju, koja je utvrđena budžetom. Prodaja Telekoma Srbija je značajna, ali bez strateškog partnera i novih investicija postoji opasnost da se kompanija, izložena jakoj konkurenciji i u fiksnoj i u mobilnoj telefoniji, uruši kao sistem za četiri, pet godina.

Državno preduzeće ne može da opstane u jakoj konkurenciji sa moćnim privatnim kompanijama, zbog čega bi Telekom Srbija trebalo prodati ne samo zbog toga da bi država dobila novac, već i zato što će novi vlasnik biti prinuđen da dodatno investira.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik