Treći poziv mladim istraživačima doktorskih studija

Bez autora
Nov 07 2019

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije raspisalo je Treći poziv talentovanim mladim istraživačima – studentima doktorskih akademskih studija za uključivanje u naučnoistraživački rad u akreditovanim naučnoistraživačkim organizacijama.Pravo učešća imaju kandidati sa upisanom prvom godinom doktorskih akademskih studija u školskoj 2019/2020. godini starosti do 30 godina i sa prosečnom ocenom na prethodnim nivoima studija 9 ili višom. Poziv je otvoren do 20. novembra i raspisuje se sa kriterijumima koji omogućavaju da se u rad akreditovanih naučnoistraživačkih organizacija uključe najbolji mladi istraživači.

Treći poziv mladim istraživačima doktorskih studijaMinistarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije  raspisalo je Treći poziv talentovanim mladim istraživačima – studentima doktorskih akademskih studija za uključivanje u naučnoistraživački rad u akreditovanim naučnoistraživačkim organizacijama.

Pravo učešća imaju kandidati sa upisanom prvom godinom doktorskih akademskih studija u školskoj 2019/2020. godini starosti do 30 godina i sa prosečnom ocenom na prethodnim nivoima studija 9 ili višom.

Poziv je otvoren do 20. novembra i raspisuje se sa kriterijumima koji omogućavaju da se u rad akreditovanih naučnoistraživačkih organizacija uključe najbolji mladi istraživači.

Cilj poziva jeste da se mladim istraživačima pošalje jasna poruka da za njih ima mesta u našoj naučnoj zajednici, sa željom da ostanu u zemlji i ovde postižu zapažene naučne rezultate.

Prvi poziv talentovanim mladim istraživačima bio je u martu 2018. godine, kada je od 1.000 mladih istraživača 881 uključen u naučnoistraživačke projekte.

Po drugom pozivu, koji je objavljen u novembru 2018. godine, bilo je planirano uključivanje 100 mladih istraživača, ali je zbog velikog interesovanja poziv proširen na njih 300.

Do sada je po ovom pozivu na naučne projekte koji su u toku uključeno 298 mladih istraživača.

Na ovaj način Ministarstvo stvara uslove za ostanak mladih u zemlji, što će činiti i u budućnosti, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik