U Grčku ove godine bez ikakvih testova

Bez autora
May 19 2022

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić i ministar turizma Republike Grčke Vasilis Kikiljas razgovarali su danas o unapređenju saradnje dveju zemalja u oblasti turizma i predstojećoj turističkoj sezoni.

Matić je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom Kikiljasom, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Srbiji, ocenila da ima dosta prostora za jačanje saradnje, i to pre svega u privatnom sektoru i kada je reč o posledicama koje je pandemija ostavila u turizmu.

Zajedno ćemo pomoći privatnom sektoru i turističkim agencijama u obe zemlje da reše probleme iz vremena pandemije, navela je ministarka i prenela da je grčki kolega predložio da to bude tokom juna, kada će on imati sastanak sa privatnim sektorom Grčke, a na kojem bi učestvovali i predstavnici našeg turističkog sektora.

Ministarka je dodala da se nerešene situacije odnose na neostvarena zamenska putovanja i zarobljeni novac srpskih turoperatora u Grčkoj, dodajući da se razgovaralo i o unapređenju promotivnih aktivnosti dveju zemalja.

Kada je u pitanju Srbija, kako je objasnila, ona se odnosi na unapređenje aktivnosti vezanih za spa i planinski turizam, produženje sezone na celu godinu i pojačavanje promotivne aktivnosti Srbije u Grčkoj.

Konstatovali smo da bi otvaranje kancelarije Turističke organizacije Srbije u Atini pomoglo promociji našeg turizma u Grčkoj, dodala je Matić.

Kikiljas je istakao da Srbiju i Grčku povezuju jedinstvene veze i da je sa srpskom stranom danas dogovoreno da će se raditi na stvaranju novih dobrih prilika za obe zemlje.

Turistima iz Srbije ove godine za ulazak u Grčku neće biti potrebni nikakvi testovi, već samo pasoš i širok osmeh. Biće nam zadovoljstvo da ugostimo hiljade turista bez testova i bilo kakvih opterećenja koje je donosila korona, naveo je ministar.

Prema njegovoj oceni, otvaranje kancelarije Turističke organizacije Srbije u Atini pomoći će da se podrži privatni sektor i da ljudi iz Grčke mogu da dođu u Srbiju.

U prvoj nedelji juna biće održan sastanak srpskih turističkih organizacija sa grčkim operatorima, na kome ćemo razmatrati kako da se prevaziđu posledice krize iz prošle godine. Vezano za zahtev srpske strane za ukidanje rominga srpskim turistima u Grčkoj, daćemo sve od sebe da utičemo na operatere da roming ukinu ili smanje tarife, rekao je on.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik