U konzorcijumu za put Ljig-Preljine i srpski putari

Bez autora
Mar 11 2012

Domaći građevinari će udruženi u konzorcijum najvećih firmi ponuditi učešće u izgradnji autoputa od Ljiga do Preljine. Izgradnja ove deonice autoputa biće finansirana iz kredita od 300 miliona evra koji je dala Vlada Azerbejdžana.Takav konzorcijum bi mogao zajednički da nastupi i na drugim deonicama budućeg autoputa prema Crnoj Gori, od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga za koje se trenutno traži investitor s obzirom da će tu radovi koštati između 260 i 280 miliona evra.

U konzorcijumu za put Ljig-Preljine i srpski putariDomaći građevinari će udruženi u konzorcijum najvećih firmi ponuditi učešće u izgradnji autoputa od Ljiga do Preljine.

Izgradnja ove deonice autoputa biće finansirana iz kredita od 300 miliona evra koji je dala Vlada Azerbejdžana.

Kako je izjavio generalni direktor "Puteva Užice" Milan Bojović, takav konzorcijum bi mogao zajednički da nastupi i na drugim deonicama budućeg autoputa prema Crnoj Gori, od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga za koje se trenutno traži investitor s obzirom da će tu radovi koštati između 260 i 280 miliona evra.

Cilj je da se napravi dogovor sa svim većim domaćim srpskim firmama, a kako je Bojović istakao, već je  bilo nekoliko sastanaka sa predstavnicima "Energoprojekta", "Planuma", preduyeća "Ratko Mitrović" i drugim. To je, prema Bojoviću, pravi način za nastup srpskih putara, jer jedino udruženi mogu da dobiju velike poslove.

Autoput od Ljiga do Preljine na Koridoru 11 biće dugačak 40,4 kilometara, a predviđeno je učešće firmi iz Azerbejdžana od 51 posto i domaćih od 49 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik