U Srbiji još nije uspostavljena funkcionalna E-uprava

Bez autora
Feb 10 2014

Potpredsednik Privredne komore Srbije (PKS) Zdravko Jelušić ocenio je danas da u Srbiji još nije uspostavljena funkcionalna elektronska uprava (E-uprava) i da je zbog toga potrebno da država odmah posle izbora formira međuresornu grupu koja će rešiti problem u tom sektoru.Prethodne vlade od uvođenja višestranačja u Srbiji funkcionisale su kao raštimovani orkestri zbog nedostatka koordinirane uprave i nepovezanih sistema. Mi i danas u Vladi Srbije imamo više od 40 informacionih sistema koji nisu povezani, što daje mogućnost ozbiljnih zloupotreba, pa i po pitanju identiteta pojedinaca, kazao je Jelušić na skupu o E-upravi i obezbeđenju privatnosti građana.

U Srbiji još nije uspostavljena funkcionalna E-upravaPotpredsednik Privredne komore Srbije (PKS) Zdravko Jelušić ocenio je danas da u Srbiji još nije uspostavljena funkcionalna elektronska uprava (E-uprava) i da je zbog toga potrebno da država odmah posle izbora formira međuresornu grupu koja će rešiti problem u tom sektoru.

- Prethodne vlade od uvođenja višestranačja u Srbiji funkcionisale su kao raštimovani orkestri zbog nedostatka koordinirane uprave i nepovezanih sistema. Mi i danas u Vladi Srbije imamo više od 40 informacionih sistema koji nisu povezani, što daje mogućnost ozbiljnih zloupotreba, pa i po pitanju identiteta pojedinaca - kazao je Jelušić na skupu o E-upravi i obezbeđenju privatnosti građana.

On je rekao i da se privreda suočava s nezavršenom E-upravom, koja privrednicima otežava poslovanje, jer i dalje veliki broj administrativnih poslova ne mogu da obave na jednom mestu.

Pomoćnik ministra trgovine i telekomunikacija Nebojša Vasiljević ocenio je da, ako razvoj E-uprave bude rađen pažljivo, nivo zaštite privatnosti pojedinaca može biti sačuvan.

On je kazao da domaća privreda u vezi sa E-upravom trenutno najviše žalbi ima vezano za plaćanje platnih usluga, plaćanja prilikom uvoza robe i prekogranične prodaje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik