U Srbiju dolaze novi trgovincki lanci?

Bez autora
Sep 26 2021

"Tržište maloprodaje u Srbiji je najperspektivnije u regionu i postoji prostor za dolazak novih trgovinskih lanaca." To je u intervjuu za Novosti rekla ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

"Zajedno sa Vladom nastojimo da politikom i modernim zakonskim rešenjima stvorimo ambijent za nove investicije u sektoru trgovine o čemu svedoči i izgradnja novog logističkog centra "Lidla" u Lapovu", navodi ministarka.

Kako je istakla, ministarstvo, zajedno sa Vladom, nastoji da politikom i modernim zakonskim rešenjima stvori ambijent za nove investicije u sektoru trgovine, o čemu svedoči i izgradnja novog logističkog centra "Lidla" u Lapovu, pišu Novosti i B92.

"Za razvoj tržišta maloprodaje podsticajno deluje i činjenica da je tokom protekle godine, uprkos pandemiji, ostvaren rast prometa u trgovini na malo od 4,3 odsto, koji je još bržim tempom nastavljen i u prvih sedam meseci ove godine i iznosi 11,9 odsto", istakla je Matićeva.

U tom smislu, dodala je, očekuje se da trgovinski lanci koji posluju na našem tržištu obezbede još veću nacionalnu pokrivenost mreže, omoguće ulazak većeg broja domaćih dobavljača u svoje objekte i kroz povećanje produktivnosti podstaknu veću konkurenciju na tržištu Srbije.

Podsetimo, iz kompanije Lidl su ranije potvrdili planove izgradnje distributivnog centra te kompanije u Lapovu, na zemljištu površine 40 hektara. To je prethodno najavio predsednik opštine Lapovo Boban Miličić, kada je rekao da će distributivni centar imati 60.000 kvadrata, pišu Novosti i B92.

"Gradimo jedan logističko-distributivni centar, očekuje se da on bude jedan od najvećih na Balkanu", kazao je tada Miličić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik