Ubrzati realizaciju infrastrukturnih projekata koje finansira EBRD

Bez autora
May 13 2014

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i direktor EBRD za Srbiju Mateo Patrone ocenili su danas da postoje mogućnosti za proširenje međusobne saradnje novim projektima.Na sastanku je istaknuto da će Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) tesno sarađivati u cilju ubrzanja realizacije projekata koje ova institucija finansira u našoj zemlji.

Ubrzati realizaciju infrastrukturnih projekata koje finansira EBRDPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i direktor EBRD za Srbiju Mateo Patrone ocenili su danas da postoje mogućnosti za proširenje međusobne saradnje novim projektima.

Na sastanku je istaknuto da će Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) tesno sarađivati u cilju ubrzanja realizacije projekata koje ova institucija finansira u našoj zemlji.

Razgovarano je i o trenutnom stanju projekata koje finansira EBRD, uključujući i projekat „Beogradski autoput i obilaznica”, izgradnju dve nove deonice u okviru kraka Koridora 10, od Niša do Dimitrovgrada, kao i zajmove namenjene modernizaciji železnice.

Od projekata koje EBRD finansira u Srbiji procentualno najviše novca izdvojeno je upravo za projekte u oblasti saobraćajne infrastrukture.

Mihajlović je istakla da će resorno ministarstvo insistirati na bržoj realizaciji započetih poslova, poštovanju rokova i povećanju efikasnosti u preduzećima u vlasništvu države, za šta je formiran i poseban tim Ministarstva.

Pored efikasnije realizacije postojećih projekata, na sastanku je bilo reči i o eventualnom proširenju saradnje na nove projekte na Koridoru 7, kao i o mogućoj koncesiji za Aerodrom “Nikola Tesla”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik