Uprzati izgradnju Žeželjevog mosta

Bez autora
May 29 2014

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa delegacijom špansko-italijanskog konzorcijuma „Azvi-Taddei-Horta Coslada“ o završetku izgradnje Žeželjevog mosta na Dunavu.Na sastanku, kojem je prisustvovao i ambasador Španije u Srbiji Arturo Laklaustra Beltran, bilo je reči i o rešavanju problema koji su doveli do probijanja rokova na ovom projektu. Mihajlović je istakla da je interes Srbije da se ovaj most što pre završi, i izrazila spremnost Ministarstva da pomogne u postizanju kompromisa o načinu završetka radova, u interesu svih učesnika u projektu.

Uprzati izgradnju Žeželjevog mostaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa delegacijom špansko-italijanskog konzorcijuma „Azvi-Taddei-Horta Coslada“ o završetku izgradnje Žeželjevog mosta na Dunavu.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i ambasador Španije u Srbiji Arturo Laklaustra Beltran, bilo je reči i o rešavanju problema koji su doveli do probijanja rokova na ovom projektu.

Mihajlović je istakla da je interes Srbije da se ovaj most što pre završi, i izrazila spremnost Ministarstva da pomogne u postizanju kompromisa o načinu završetka radova, u interesu svih učesnika u projektu.

Sagovornici su postigli dogovor o tome da predstavnici konzorcijuma u najkraćem roku pošalju pismo u kojem će JP “Železnice Srbije“ i resornom ministarstvu izneti precizne i obavezujuće rokove i garancije za završetak posla.

Takođe, istaknuto je da će pravni timovi investitora i izvođača radova raditi na prevazilaženju finansijskih i operativnih problema koji su nastali tokom trajanja ugovora, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik